Este o reteta pentru mesele festive, este gustoasa, un deliciu.
Are un gust mult mai bun dara aveti ciuperci proaspete, culese din padure, care o aroma speciala.
70 g unt topit
4 căţei de usturoi
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă rozmarin
sare
piper
1,5 kg ciuperci champinion
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius.
Într-o tavă se pune o foaie de copt.
Într-un vas se amestecă untul, usturoiul, sucul de lămâie, cimbrul şi rozmarinul.
Se asezonează cu sare şi piper.
Ciupercile se pun într-un singur strat pe foaia de copt.
Se toarnă compoziţia cu unt şi se amestecă uşor cât să se combine.
Se pun la cuptor pentru 12-15 minute.
Din când în când se mai misca putin tava.
Se servesc atat cald cat si reci.
Sunt delicioase.