Ciuperci cu unt şi usturoi-pentru musafirii pofticiosi
Ciuperci cu unt şi usturoi-pentru musafirii pofticiosi

Este o reteta pentru mesele festive, este gustoasa, un deliciu.
Are un gust mult mai bun dara aveti ciuperci proaspete, culese din padure, care o aroma speciala.

Ingrediente

70 g unt topit

4 căţei de usturoi

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă rozmarin

sare

piper

1,5 kg ciuperci champinion

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius.

Într-o tavă se pune o foaie de copt.

Într-un vas se amestecă untul, usturoiul, sucul de lămâie, cimbrul şi rozmarinul.

Se asezonează cu sare şi piper.

Ciupercile se pun într-un singur strat pe foaia de copt.

Se toarnă compoziţia cu unt şi se amestecă uşor cât să se combine.

Se pun la cuptor pentru 12-15 minute.

Din când în când se mai misca putin tava.

Se servesc atat cald cat si reci.

Sunt delicioase.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea

Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea

Creata de Yummy · 68 afisari
Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar

Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar

Creata de Yummy · 97 afisari
Salata olteneasca de vinete,

Salata olteneasca de vinete,

Creata de Yummy · 319 afisari
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 613 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Creata de Dulceata22 · 4.2k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari