Combinaţia de ciuperci cu usturoi şi parmezan este deala pentru a prepara un meniu special pentru familie, dar, si pentru musafiri.
Este un deliciu de neuitat !
3 linguri ulei de măsline
1 kg ciuperci, de care va plac,
sare
piper
3 căţei usturoi pisat
70 ml vin alb sec
cimbru proaspăt
60 g parmezan
Se încălzeşte jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie.
Se adaugă jumătate din cantitatea de ciuperci. se lasă 3 minute.
Se transferă într-un vas.
Se repetă operaţiunea cu cealaltă jumătate de ulei şi de ciuperci.
Toate ciupercile se pun din nou în tigaie.
Se asezonează cu sare şi piper. Se mai lasă 5-6 minute amestecându-se din când în când.
Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se pune vinul şi se lasă să fiarbă până când scade lichidul.
Se ia de pe foc şi se adaugă cimbrul şi parmezanul.
Este un preparat delicios si sanatos.