Ciulama de gaina, rata sau gasca
Ciulama de gaina, rata sau gasca

Ingrediente

  • 300 g carne fiarta in supa
  • 20 g faina (o lingurita cu varf)
  • 30 g unt
  • 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat
  • 100 g smantana groasa
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Faina se infierbinta 2 minute cu untul, fara sa se rumeneasca, se stinge cu supa adaugata in doua randuri amestecand de fiecare data pana se desfac toate cocoloasele formate, numai pe urma se pune alt lichid.

Se pune carnea fiarta bucati. Sosul sa aibe consistenta unei smantani mai subtiri. Cand este gata se trage la o parte si se pune smantana batuta cu o lingura de apa rece. Se pune si patrunjel tocat.

Jumatate din supa se poate inlocui cu lapte. Ciulamaua cand este gata, fara sa mai fiarba, se poate acri cu zeama de lamaie dupa gust si atunci se poate servi cu garnitura de orez, paste, cartofi, sau cu galueste.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
farfuria cu sanatate,

farfuria cu sanatate,

Creata de Yummy · 104 afisari
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 964 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 1.0k afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 563 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Creata de Elena · 4.1k afisari
Ciorba de varza alba cu carne de rață

Ciorba de varza alba cu carne de rață

Creata de Raluca · 3.9k afisari
Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Creata de Marcela · 2.7k afisari
PUI PAD THAI

PUI PAD THAI

Creata de Marcela · 2.9k afisari