Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii foarte subțiri și se fierb în apă cu sare și o lingură de zeamă de lămâie.

Între timp, se înfierbântă într-o cratiță unt, se adaugă făina și se călește 5-6 min, după care se stinge cu zeama în care au fost fierte ciupercile și cu smântâna.

Se lasă să fiarbă 5-6 min, mestecând, apoi se adaugă ciupercile, sare, piper, după gust și se lasă sa mai fiarbă câteva minute. Se servește caldă, cu mămăliguță fierbinte și cu puțin unt topit pe deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Salata olteneasca de vinete,

Salata olteneasca de vinete,

Creata de Yummy · 35 afisari
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 537 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 417 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 577 afisari