Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Reteta postata de Maria  · 
Maria     Mâncăruri cu legume   334 afisari

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii foarte subțiri și se fierb în apă cu sare și o lingură de zeamă de lămâie.


Între timp, se înfierbântă într-o cratiță unt, se adaugă făina și se călește 5-6 min, după care se stinge cu zeama în care au fost fierte ciupercile și cu smântâna.


Se lasă să fiarbă 5-6 min, mestecând, apoi se adaugă ciupercile, sare, piper, după gust și se lasă sa mai fiarbă câteva minute. Se servește caldă, cu mămăliguță fierbinte și cu puțin unt topit pe deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Mazăre cu măsline și arpagic

Mazăre cu măsline și arpagic

Creata de Maria · 455 afisari
Mazare bătută

Mazare bătută

Creata de Maria · 364 afisari
Dovlecei umpluti cu hrisca si telina

Dovlecei umpluti cu hrisca si telina

Creata de @bombonica · 773 afisari
Supa de hrisca

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 722 afisari