Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii foarte subțiri și se fierb în apă cu sare și o lingură de zeamă de lămâie.

Între timp, se înfierbântă într-o cratiță unt, se adaugă făina și se călește 5-6 min, după care se stinge cu zeama în care au fost fierte ciupercile și cu smântâna.

Se lasă să fiarbă 5-6 min, mestecând, apoi se adaugă ciupercile, sare, piper, după gust și se lasă sa mai fiarbă câteva minute. Se servește caldă, cu mămăliguță fierbinte și cu puțin unt topit pe deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea

Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea

Creata de Yummy · 13 afisari
Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar

Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar

Creata de Yummy · 26 afisari
Salata olteneasca de vinete,

Salata olteneasca de vinete,

Creata de Yummy · 52 afisari
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 539 afisari