Cireşe sau vişine confiate
Cireşe sau vişine confiate

Cireşe sau vişine confiate

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   588 afisari
 588 afisari

Ingrediente

  • 1 kg cireşe sau vişine curaţate de codiţe şi de sâmburi
  • 1 kg zahăr

Mod de preparare

Se prepară un sirop din 500 g zahăr şi 250 ml apă care se răceşte.

În siropul răcit se introduc vişinele sau cireşele spălate şi curăţate de codiţe şi de sâmburi. Se lasă să stea în sirop 60 de minute, după care se aşază pe foc şi se fierb circa 10 min.

Se iau de pe foc şi se lasă la răcit câteva ore, apoi se adaugă 250 g zahăr şi se fieb din nou până când siropul se leagă

Siropul se scurge într-un vas, iar fructele se aşază pe o sită şi se introduc în cuptorul încălzit şi se lasă să se uscuce la o temperatură de 30-40 grade celsius.

În timpul uscării cireşele sau vişinele se se presară cu zahăr tos.

După ce s-au uscat, fructele confiavte se pot păstra într-un loc uscatşi rece într-o cutie de carton.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 387 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 524 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 499 afisari
De dragobete inimoase cu nuca

De dragobete inimoase cu nuca

Creata de Capsunica · 591 afisari