Cireșe în vin
Cireșe în vin

Cireșe în vin

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Băuturi   713 afisari

Ingrediente

  • 20  cireșe mari și dulci
  •  un pahar vin roșu
  •  două pahare apă
  •  5 linguri zahăr
  •  un baton de scorţişoară

Mod de preparare

Se pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să clocotească se adaugă vinul și se fierbe, iar apoi se aromatizează cu batonul de scorțișoară.

Când lichiorul s-a îngroșat se adaugă cireșele și se fierb 5 minute. Se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească siropul în care au fiert.

Se pun cireșele într-un borcan de sticlă și se toarnă pe ele siropul strecurat.

Se sterilizează prin fierbere şi se lasă să se marineze o săptămână înainte de a le consuma.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Suc de trandafiri

Suc de trandafiri

Creata de Cuby.ro · 1.1k afisari
Cocktail Rosa

Cocktail Rosa

Creata de Irina · 1.1k afisari
Bautura socata

Bautura socata

Creata de Maria · 437 afisari
Sirop de soc

Sirop de soc

Creata de Maria · 499 afisari