Ce poate fi mai racoritor vara decat o ciorba de perisoare acrisoar, cu samnata si ardei iute ??
este o reteta traditionala din Turcia si se prepara mult si la noi in tara,
carne tocată de vită, fiecare dupa cum doreste, eu folosesc de obiecei cca 300 grame,
2 linguri orez
3 morcovi
1 telina,
2 radacini de patrunjel si pastarnac,
1 ardei gras,
1 lingura ulei de măsline
1 ceapă
2 cartofi
1 gălbenuș
un borcanel de iaurt si 150 grame de smanatana, se poate folosi si bors, dupa cum va place,este gustoase oricum
250 grame de suc de rosii,
sare, piper si boia de ardei, dupa gust,
patrunjel, salvie, rozmarin, frunse proaspete,
intr-o oala de 4-5 litri se pun toate legumele taiate marunt la fiert,
cand sunt gata se pun frunzele prooaspete si perisoarele preparate astfel :
se amesteca carnea, cu orezul, galbesnul de ou, condimentele,si o lingura de apa, apoi se fac rotunde ca si mingile micute, si se pun in oala la fiert,cca 5 minute, la foc mic,
dupa care se adauga iaurtul, sucul de rosii si smantana si se mai lasa la fierct cca 5 minute.
o ciorba delicioasa pentru toata familia.