Morcovul, patrunjelul, telina si ceapa se rad prin razatoarea c gauri mari si se calesc 2 minute in 3 linguri de ulei, apoi se sting cu 2l de apa, se adauga putina sare si se pun la fiert.
Pestele se curta de solzi, cap, piele, se trece cu cutitul deasupra sirei spinarii de ambele parti, se scoate carnea si se curta de toate oasele. Capul, coada si sira spinarii se pun sa fiarba in ciorba.
Cand sunt fierte se scot, se opreste numai carnea de la cap. Se pune ardeiul taiat felii subtirii si rosiile taiate sferturi mici. Se fierb 5 minute, apoi se pune borsul si cand da in clocot se pun perisoarele.
Perisoare se fac in felul urmator: carnea se trece prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si bine stoarsa, o ceapa mica tocata si calita 1 minut in 2 linuri de ulei, sare, un varf de cutit piper, patrunjel tocat.
Tocatura se amesteca bine cu 2 oua intregi. Se ia cu lingurita uda din compozitie cam cat o maslina mare, se da drumul in supa care clocoteste. Se fierb 15 min cu capac. Se serveste cu leustean.