Choux a la creme
Choux a la creme

Choux a la creme

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   975 afisari
 975 afisari

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 ml ulei
  • 8-9 ouă
  • 250 ml apă
  • sare

Pentru cremă:

  • 200 g făină
  • 375 g zahăr
  • 6-7 ouă
  • 40-50 g unt
  • 1,250 l lapte
  • 2 plic de zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare

Într-un vas cu fundul oval se toarnă uleiul, apa, puţină sare şi se lasă să dea în fiert, după care se toarnă făina amestecându-se repede cu un tel.

Se ia de pe foc şi după 5-6 minute se adaugă pe rând ouăle, amestecând continuu cu telul. Compoziţia se toarnă într-o tavă în grămăjoare rorunde de mărimea unei jumătăţi de ou.

După ce gogoşile s-au copt se taie câte un căpăcel se taie câte un căpăcel la partea inferioară a acestora, pe unde se umplu cu cremă călduţă, apoi se pun căpăcelel la loc şi se pudrează pe deasupra cu zahăr vanilat.

Crema de vanilie se prepară astfel:

Se freacă gălbenuşurile cu jumătatea din cantitatea de zahăr, se amestecă cu făina, puţină sare şi treptat se subţiază cu laptele călduţ.

Se adaugă zahărul vanilat şi se aşază crema la foc mic, amestecându-se mereu până începe să fiarbă, lăsându-se încă 2-3 minute.

Se ia crema de pe foc şi se amestecă până se răceşte.

Se adaugă untul frecat cu restul de zahăr şi se omogenizează bine.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 126 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 211 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 193 afisari
De dragobete inimoase cu nuca

De dragobete inimoase cu nuca

Creata de Capsunica · 240 afisari