Pentru aluat:
Pentru cremă:
Într-un vas cu fundul oval se toarnă uleiul, apa, puţină sare şi se lasă să dea în fiert, după care se toarnă făina amestecându-se repede cu un tel.
Se ia de pe foc şi după 5-6 minute se adaugă pe rând ouăle, amestecând continuu cu telul. Compoziţia se toarnă într-o tavă în grămăjoare rorunde de mărimea unei jumătăţi de ou.
După ce gogoşile s-au copt se taie câte un căpăcel se taie câte un căpăcel la partea inferioară a acestora, pe unde se umplu cu cremă călduţă, apoi se pun căpăcelel la loc şi se pudrează pe deasupra cu zahăr vanilat.
Crema de vanilie se prepară astfel:
Se freacă gălbenuşurile cu jumătatea din cantitatea de zahăr, se amestecă cu făina, puţină sare şi treptat se subţiază cu laptele călduţ.
Se adaugă zahărul vanilat şi se aşază crema la foc mic, amestecându-se mereu până începe să fiarbă, lăsându-se încă 2-3 minute.
Se ia crema de pe foc şi se amestecă până se răceşte.
Se adaugă untul frecat cu restul de zahăr şi se omogenizează bine.