Nautul este unul dintre cele mai gustoase si sanatoase produse.
Chiftelutele sunt delicioase, sanatoase si contin multe vitamine.
Sunt usor de preparat si nu sunt costisitoare.
Preîncălziți cuptorul. Pe o tavă asezati o hartie de copt.
In vasul unui procesator de alimente, adăugați năutul, nucile, ceapa roșie, roșiile uscate, pătrunjelul, usturoiul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Mixati până când amestecul este bine combinat și tocat fin.
Adăugați spanacul în vas (rupeți-l mai întâi cu degetele!) Și mixați până când este combinat.
Transferați amestecul într-un bol mare. Adăugați făina, sarea și piperul.
Se amestecă până se combină, iar făina este absorbită, apoi se gustă și daca este cazul se condimentează cu extra sare/piper, după gust.
Adăugați oul și amestecați din nou până când este bine combinat (dacă amestecul este prea umed pentru a se forma chiftele, adăugați făină suplimentară. Nu adăugați prea mult sau le veți usca! De obicei, eu nu adaug). Formați din amestec chiftele cu dimensiunea de aproximativ 2-3 centimetri și așezațile pe hartia de copt pregătită.
Coaceți aproximativ 30 de minute, până când chiftelele sunt ferme și rumenite ușor.
Serviți cu tzatziki de casă. Pofta mare!
am inceput si eu sa prepar diverse mancaruri cu naut. Sunt foarte gustoase. Multumesc pentru reteta.