Migdalele macinate ingroasa si dau o aroma speciala sosurilor din diverse preparate exotice sau pot imbogati aroma chiftelutelor din carne proaspata de vitel
4 portii,
Pasul 1: Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.
Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
Pasul 3: Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
Pasul 4: Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
Pasul 5: Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
Pasul 6: Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.