Chiftele de ficat
Chiftele de ficat

Chiftele de ficat

Reteta postata de Soffia  · 

Ingrediente

  • 250g ficat
  • 100g paine
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • ulei
  • patrunjel
  • pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul crud se trece prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata putin in apa, bine stoarsa si ceapa tocata si calita 1 minute in 3 linguri de ulei.

La tocatura se adauga sare, un varf de cutit piper, patrunjel, galbenusurile si albusurile batute spuma tare.

Se amesteca usor, apoi se ia cate o lingurita din compozitie si pe o foaie preserata cu pesmet se da forma rotunda si putin turtita de chiftele.

Se prajesc in ulei pus numai cu 1 minut inainte in tigaia infierbantata 5 minute goala, ca sa se evite arderea grasimii si transformarea ei in produsi toxici.

Se prajesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc calde sau reci

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 620 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 635 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 413 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 472 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 4.1k afisari
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari