Se separă albuşurile de gălbenusuri. Se mixează apoi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul.
Gălbenusurile se amestecă bine cu uleiul, cu un tel, apoi se toarnă peste albuşuri şi se încorporează cu o spatulă.
Se adaugă treptat făina şi praful de copt si se încorporează bine.
Se lăsă deoparte doua linguri din compoziţia de chec, iar restul de compoziţie se pune în două tăvi de chec, tapetate cu hartie de copt.
Cele două linguri de compoziţie se amestecă cu cacao şi se pune cu o lingură deasupra checurilor.
Rahatul se taie în cubuleţe şi se pune deasupra checului, iar nucile se lasă întregi şi se adaugă si ele deasupra checurilor.
Se pun checurile la cuptorul preîncalzit la 180°C pentru 30 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea.
Se pudrează checurile cu zahar pudră imediat ce se scoat din cuptor.
Se acoperă cu un prosop si se lasă la răcit.