Chebab delicios
Chebab delicios

Chebab delicios

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • ardei iute
  • 2 liguri otet sau vin vechi

Mod de preparare

Se taie carnea de porc sau de ovine in felii subțiri care se presară cu sare, piper și cimbru. Se pun într-un vas si se intercalează cu ceapa tăiată felii subțiri și ardei iute tăiat, se stropesc cu oțet sau vin vechi, după care se țin acoperite la rece 24 de ore să se marineze și să se frăgezească.


Apoi bucățile de carne se scot, se pun bine îndesate pe frigărui și se frig pe toate părțile pe grătarul încins.


Jarul obținut din lemne de fag sau mangal, după ce s-a încins se arangează pe două grămezi alungite după lungimea frigăruilor care se așază sprijinite pe o cărămidă, piatră sau crăcană, deasupra cărbunilor.

Se rotește chebabul până se frige. Se servește cu pilaf de orez sau cartofi prăjiți.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc natur

Cotlet de porc natur

Creata de Maria · 437 afisari
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 388 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 458 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 442 afisari