Chebab delicios
Chebab delicios

Chebab delicios

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Mâncăruri cu carne   1.5k afisari

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • ardei iute
  • 2 liguri otet sau vin vechi

Mod de preparare

Se taie carnea de porc sau de ovine in felii subțiri care se presară cu sare, piper și cimbru. Se pun într-un vas si se intercalează cu ceapa tăiată felii subțiri și ardei iute tăiat, se stropesc cu oțet sau vin vechi, după care se țin acoperite la rece 24 de ore să se marineze și să se frăgezească.

Apoi bucățile de carne se scot, se pun bine îndesate pe frigărui și se frig pe toate părțile pe grătarul încins.

Jarul obținut din lemne de fag sau mangal, după ce s-a încins se arangează pe două grămezi alungite după lungimea frigăruilor care se așază sprijinite pe o cărămidă, piatră sau crăcană, deasupra cărbunilor.

Se rotește chebabul până se frige. Se servește cu pilaf de orez sau cartofi prăjiți.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 612 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 720 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 489 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 439 afisari