Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

CATAIF DULCE SI AROMAT, RETETA TRADITIONALA DIN TURCIA
CATAIF DULCE SI AROMAT, RETETA TRADITIONALA DIN TURCIA

Cataif este o prăjitură tradițională turcească,

Cataif-ul este o prăjitură ce constă din două straturi de tăiței foarte subțiri, unși cu sos de unt, între cele două straturi de tăiței se pun nuci sau fistic mărunțit, iar după ce se coace, prăjitura este însiropata și lăsată să se răcească.


Cataiful turcesc este un desert dulce și aromat, ușor de făcut si economic.
Daca doriti sa impresionati familia si oaspetii atunci acest preparat este ideal.


Această prăjitură poartă mai multe denumiri. DEX-ul acceptă în limba romană decât denumirea de Cataif, însă veți mai găsi această prăjitură și sub denumirea de kadaif sau kadayif care sunt denumirile internaționale ale ei.

Ce ingrediente iti trebuie

  •  800 g tăieţei speciali pentru cataif (se poate folosi o fidea fină)
  •  300 g unt
Pentru sirop
  •  250 ml apă
  •  2 linguri zahăr brun
  •  2 linguri miere de albine
  •  1 ceasca zeamă de lămâie
  •  1 lingurita coajă de lămâie
Pentru crema de vanilie
  •  400 ml lapte
  •  2 ouă
  •  3 linguri amidon de porumb
  •  3 linguri unt
  •  125 g zahăr
  •  coajă de lămâie

Cum se prepara

Pune 400 g de tăieţei într-o tavă, iar pe deasupra presară bucăţi de unt. Dă-i la cuptor până ce tăieţeii se rumenesc.


Între timp, prepară siropul. Amestecă toate ingredientele şi pune să fiarbă până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin blatul de tăieţei (nu trebuie să fie rece, dar nici fierbinte) se pune deasupra siropul.

Până se răceşte blatul, se pun la cuptor cu unt tăieţeii rămaşi. Se prepară crema de vanilie: se amestecă laptele cu amidonul, după care se adaugă ouăle bătute bine cu zahărul, untul şi coaja de portocală.

Pune compoziţia pe baie de abur. Între timp, scoate tăieţeii de la cuptor şi stropește-i şi pe ei cu sirop. Întinde crema peste primul blat de tăieţei, iar pe deasupra se pune cel de-al doilea blat de tăieţei.

Presară niște fistic mărunțit deasupra, lasă un pic la răcit și servește-l.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Creata de Mary · 112 afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Creata de Marcela · 175 afisari
Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Creata de Alexandra Anda · 195 afisari
Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Creata de Alexandra Anda · 126 afisari
Retete cu aceleasi etichete
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 1.7k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 281 afisari
Pate de linte

Pate de linte

Creata de Marioara Silvia · 219 afisari
Creamy Polenta cu Hribi

Creamy Polenta cu Hribi

Creata de Marioara Silvia · 236 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  180 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari