CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ
CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ

Cartofi umpluţi cu telemea și șuncă este un preparat simplu si gustos.
si sanatos !!

Ingrediente

  • 8 cartofi potrivit de mari
  •  200 g unt
  •  100 g telemea de oaie sau de care va place,
  •  150 g caşcaval
  •  150 g şunculiţă afumată
  •  1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
  •  sare
  •  piper
  •  câteva fire de verdeaţă proaspătă

Mod de preparare

1 Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.

Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 488 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 364 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 518 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 482 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 4.1k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 4.2k afisari
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Creata de Mary · 3.8k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari