Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. servită, desigur, cel mai adesea în timpul verii.
Ingrediente
- 2 pahare mari iaurt
- 100 g orez alb
- 150 ml supă din concentrat de vită
- 25 g unt
- 1 căţel usturoi
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare
- În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul.
- Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs.
- Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc.
- Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de vită, potrivind gustul de sare şi piper.
- Se adaugă mărarul şi se dă la rece.
- Se serveşte supa cu gălbenuşurile fierte, fin tocate sau cu ardei iute și castraveși reci tocați mărunt.
- Supa este delicioasa in zilele calduroase de vara.
- recomand este ideala 1