Cremă:
Sos:
Se pisează fin nucile, se amestecă cu pricomigdale pudră.
Se face crema pe de altă parte din pudră amestecat cu ouăle întregi, gălbenușurile și laptele vanilat fiert, se leagă pe foc fără să fiarbă.
Se unge o formă de șalotă, se așează în fund un strat gros de 2-3 cm biscuiți în bucăți pudrați pe deasupra cu pudră pisată fin și pricomigdale, cu un amestec de caise zaharisite și marinate în rom.
Se umple cu straturi alternative de nuci pisate și caise, după ce s-a umplut se termină cu nu strat de biscuiți. Deasupra se varsă crema umplându-se tot conținutul și se pune totul în bain-marie ca să fiarbă până ce îngheață. Se deșartă pe o farfurie, se tropește cu sosul cu rom, iar restul de sos se servește în sosoieră.
Sosul: Zahărul pudră se amestecă cu gălbenușurile întregi, apoi cu vinul care se pune să fiarbă în bain-marie și se bate până devine mustos.