Buddha Bowl este un amestec de cereale, legume (crude, sote sau trase la tigaie), proteine (legume, carne sau lactate), verdețuri și semințe, la care se poate adăuga și un dressing savuros.
Acest mix este servit într-un vas mai mare și este aranjat în așa fel încât să fie cat mai aspectuos, colorat, dar și foarte gustos, sănătos și sățios.
cereale, grau, ovaz, mei, orez,
legume de tot felul, sanatoase si proaspete,
carne de pui, daca, tineti post sau sunteti vegetarieni, este delicios si fara carne,
verdeturi,
condimente
totul este detaliat in modul de preparare,
Pasul 1: gătește cerealele
Cerealele sunt alimente bogate în fibre, vitamine și minerale, inclusiv complexul de vitamine B, vitamina E, fier, zinc și magneziu, așa că nu au voie să lipsească din Buddha Bowl.
În funcție de preferințe, poți opta pentru un singur sortiment (orez, orez brun, quinoa, grâu, ovăz, mei etc) sau mai multe și le poți găti conform intrucțiunilor de pe pachet,
Pasul 2: pregătește-ți legumele
Pentru a face un Buddha Bowl sățios și sănătos, adaugă și câteva legume, fierte, făcute la grătar sau trase la tigaie (în funcție de cum îți plac). Le poți condimenta și cu mirodenii ca paprika, busuioc, oregano, coriandru etc.
Poți alege cartofi, dovleac, roșii, morcov, zucchini, ceapă, practic tot ce e pe gustul tău și poate chiar de sezon.
Gătește legumele cât se fac și cerealele, ca să le servești calde pe toate.
Pasul 3: gătește proteinele și adaugă extra legume și verdețuri
Alege tipul de proteină (carne albă, carne roșie sau poate niște halloumi sau tofu), gătește-o la grătar sau la cuptor și păstreaz-o caldă într-o folie de aluminiu. Completează decorul Buddha Bowlului și cu niște frunze de salată, de rucola, spanac sau ierburi aromatice.
Pasul 4: taie rondele legumele crude
Pentru a adăuga un plus de prospețime în bolul tău, taie roșii, avocado, castravete, morcovi – alegerea e a ta. Poți include chiar și fructe de sezon.
Pasul 5: asamblează tot mixul.
Asta e partea cea mai amuzantă, pentru că aici va trebui să îți pui la bătaie imaginația.
Așază-le în ordine, după culori și categorii. Totul trebuie sa fie atractiv, colorat si deosebit de gustos.
sfaturi pentru gospodine,
1. Cu cât mâncarea din bol e mai complex colorată, cu atât îţi va asigura o varietate mai mare de nutrienţi.
2. Eşti vegetarian? Combinaţia dintre orez integral şi fasole roşie (fierte) îţi asigură toţi aminoacizii esenţiali pe care îi găseşti şi în carne.
3. Ai o dietă omnivoră? Găteşte carnea cât mai simplu şi rapid. Poţi opta pentru peşte, creveţi, pasăre, sau chiar felii subţiri de la friptura rămasă de aseară.
nu am mai auzit de acest preparat, trebuie sa incerc si eu,
super