Este o reteta usoara pentru orice ocazie, mai ales cand aveti musafiri.
Totul este natural si sanatos !
pentru 8 portii ,
1: Intr-o strecuratoare, amesteca cuburile de vinete cu 2-3 linguri de sare si lasa-le la scurs pentru o ora, acoperite cu o farfurie pe care ai pus o greutate.
se scurg , se clatesc cu apa si se usuca cu prosoape de hartie.
2: Caleste ceapa si telina in 2 linguri de ulei de masline cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie – aproximativ 5 minute.
Adauga si usturoiul si mai lasa 1-2 minute.
Scoate legumele din tigaie si pune-le deoparte.
3: In aceeasi tigaie (stearsa cu un prosop de hartie) incinge celelalte 2 linguri de ulei de masline si rastoarna vinetele, raspandindu-le intr-un strat cat mai uniform.
Lasa-le sa sfaraie 1-2 minute inainte de a le agita, apoi mai lasa-le un minut inainte de a le agita din nou.
Gateste-le astfel timp de 5-6 minute.
4: Adauga amestecul de ceapa si telina, rosiile, maslinele, mugurii de pin, caperele si fulgii de ardei rosu.
Amesteca bine. Adauga pasta de rosii, otetul si zaharul si amesteca inca o data.
Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, in jur de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie bine.
5: Ia tigaia de pe foc si lasa caponata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Este delicioasa pe paine prajita, dar o poti servi si cu paste sau mamaliga. Se poate pastra la frigider, acoperita, pana la 5 zile.
un aperitiv delicios !