Este o reteta usoara pentru orice ocazie, mai ales cand aveti musafiri.
Totul este natural si sanatos !

Ingrediente

pentru 8 portii ,

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cana de busuioc tocat
  • 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 1 cana de otet de vin rosu
  • 3 linguri de capere in otet, scurse
  • 1 ceasca de muguri de pin, prajiti
  • 1 ceasca de masline, tocate marunt
  • 6 rosii potrivite, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata
  • 500 g de vinete taiate cuburi
  • sare, piper
  • paine prajita sau lipii, paste, mamaliguta dupa cum va place,

Mod de preparare

1: Intr-o strecuratoare, amesteca cuburile de vinete cu 2-3 linguri de sare si lasa-le la scurs pentru o ora, acoperite cu o farfurie pe care ai pus o greutate.

se scurg , se clatesc cu apa si se usuca cu prosoape de hartie.

2: Caleste ceapa si telina in 2 linguri de ulei de masline cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie – aproximativ 5 minute.

Adauga si usturoiul si mai lasa 1-2 minute.

Scoate legumele din tigaie si pune-le deoparte.

3: In aceeasi tigaie (stearsa cu un prosop de hartie) incinge celelalte 2 linguri de ulei de masline si rastoarna vinetele, raspandindu-le intr-un strat cat mai uniform.

Lasa-le sa sfaraie 1-2 minute inainte de a le agita, apoi mai lasa-le un minut inainte de a le agita din nou.

Gateste-le astfel timp de 5-6 minute.

4: Adauga amestecul de ceapa si telina, rosiile, maslinele, mugurii de pin, caperele si fulgii de ardei rosu.

Amesteca bine. Adauga pasta de rosii, otetul si zaharul si amesteca inca o data.

Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, in jur de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie bine.

5: Ia tigaia de pe foc si lasa caponata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Este delicioasa pe paine prajita, dar o poti servi si cu paste sau mamaliga. Se poate pastra la frigider, acoperita, pana la 5 zile.

un aperitiv delicios !

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 1.0k afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 941 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 434 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 525 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.3k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 5.1k afisari