Se cerne făina și un sfert de cantitate se pune într-un vas. La mijloc se toarnă drojdia înmuiată în lapte călduț și după ce se frământă puțin se presară maiaua cu făină și se lasă să crească.
Se pune restul de făină pe planșetă, se face o gropiță la mijloc în care se adaugă zahărul, sarea și zahărul vanilat.
Se amestecă adăugând pe rând ouăle, restul de făină, untul și la urmă maiaua preparată inițial. Se frământă bine din nou și se lasă la rece cel puțin 6 ore sau până a doua zi.
După ce s-a luat de la rece, se formează din cocă bucăți rotunde care se pun în forme mici de savarine.
Deasupra, la mijlocul fiecărei brioșe se face o adâncitură cu degetul, în care se introduce o bucățică de aluat în formă de pară, cu vârful în adâncitura din briosă.
Se lasă să crescă, se ung cu ou și se introduc în cuptor. Se coc la foc potrivit 30 min.
Imediat după ce s-au copt, se scot din forme. Se servesc cu cafea, ceai sau lapte.