Borș de legume ucrainian u smântână
Borș de legume ucrainian u smântână

Borș de legume ucrainian u smântână

Reteta postata de Maria  · 
Maria     Supe și Ciorbe   832 afisari

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 100 g țelină
  • 50 g morcovi
  • 2 ardei rași
  • 30 g bulion de roșii
  • 60 g ceapă
  • 50 g cartofi
  • 100 g roșii
  • 300 g sfeclă roșie
  • 200 g varză dulce
  • 50 g ulei
  • 150 g smântână
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 l borș
  • sare
  • verdeață
  • mărar
  • pătunjel

Mod de preparare

Ceapa, țelina, morcovii și rădăcina de pătrunjel se curăță, se spală, se taie fideluță, se pun într-un vas cu ulei înfierbântat și se călesc înăbușit până se înmoaie.


Separat, într-o oală, se pun la fiert cartofii curățați și tăiați în cuburi cu latura de 3 cm, apoi se adaugă: legumele înăbușite, restul de zarzavat și condimentele.


Sfecla se taie cât mai subțire, se pune într-o crăticioara, se sărează, se stropește cu o lingură de oțet și se călește pe foc iute vreo 5-6 min, după care se adaugă apă și se fierbe în continuare până este gata. Se răstoarnă în vasul cu zarzavat, se adaugă roșiile curățate de piele sau bulion, borșul de tărâțe fiert separat și strecurat, se potrivește cu sare și se mai ierb împreună vreo 5-6 min.

Apoi se ia vasul de pe foc, se presară borșul cu verdeață, se drege cu smântână. Smântâna se poate servi și separat la masa, într-o sosieră.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ciorba de spanac

Ciorba de spanac

Creata de 2review · 336 afisari
Borș de legume

Borș de legume

Creata de Maria · 969 afisari
Supa de pui cu orez sau quinoa

Supa de pui cu orez sau quinoa

Creata de Georgiana · 1.5k afisari
Supă-cremă de dovleac

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 1.6k afisari