Borș de legume ucrainian u smântână
Borș de legume ucrainian u smântână

Borș de legume ucrainian u smântână

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Supe și Ciorbe   1.5k afisari

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 100 g țelină
  • 50 g morcovi
  • 2 ardei rași
  • 30 g bulion de roșii
  • 60 g ceapă
  • 50 g cartofi
  • 100 g roșii
  • 300 g sfeclă roșie
  • 200 g varză dulce
  • 50 g ulei
  • 150 g smântână
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 l borș
  • sare
  • verdeață
  • mărar
  • pătunjel

Mod de preparare

Ceapa, țelina, morcovii și rădăcina de pătrunjel se curăță, se spală, se taie fideluță, se pun într-un vas cu ulei înfierbântat și se călesc înăbușit până se înmoaie.

Separat, într-o oală, se pun la fiert cartofii curățați și tăiați în cuburi cu latura de 3 cm, apoi se adaugă: legumele înăbușite, restul de zarzavat și condimentele.

Sfecla se taie cât mai subțire, se pune într-o crăticioara, se sărează, se stropește cu o lingură de oțet și se călește pe foc iute vreo 5-6 min, după care se adaugă apă și se fierbe în continuare până este gata. Se răstoarnă în vasul cu zarzavat, se adaugă roșiile curățate de piele sau bulion, borșul de tărâțe fiert separat și strecurat, se potrivește cu sare și se mai ierb împreună vreo 5-6 min.

Apoi se ia vasul de pe foc, se presară borșul cu verdeață, se drege cu smântână. Smântâna se poate servi și separat la masa, într-o sosieră.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Creata de Mary · 957 afisari
Supa crema de sfecla rosie si cartof

Supa crema de sfecla rosie si cartof

Creata de Irina · 469 afisari
Supă de roșii cu orez și brânză

Supă de roșii cu orez și brânză

Creata de Maria · 565 afisari
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Creata de Maria · 664 afisari