Bomboane din alune sau migdale pralinate
Bomboane din alune sau migdale pralinate

Bomboane din alune sau migdale pralinate

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   229 afisari

Ingrediente

  • 300 g alune sau migdale prajite
  • 300 g zahăr
  • 300 g cioclată de menaj
  • 90 ml apă
  • cacao

Mod de preparare

Se toarnă zahărul în apă şi se prepară un sirop ca la dulceaţă. Se adaugă alunele sau migdalele prăjite şi se fierb amestecându-se continuu până ce siropul devine nisipos şi se prinde de ele.

Alunele si migdalele zaharisite se răstoarnă pe un fund de lemn uns cu grăsime sau apă şi se lasă să se răcească, apoi se pisează bine până se obţine o pudră fină.

Se adaugă ciocolata, înmuiată în prealabil la căldurăşi se amestecă foarte bine până se obţine o compoziţie omogenă şi care să nu fie grunjoasă. Din acestă compoziţie se fac bomboane care apoi se trec prin cacao.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tort cu cremă de zmeura

Tort cu cremă de zmeura

Creata de Iulia · 8 afisari
Tort de morcovi și alune de pădure

Tort de morcovi și alune de pădure

Creata de Claudia_1 · 9 afisari
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Creata de Raluca · 8 afisari
Îngheţată în 4 culori

Îngheţată în 4 culori

Creata de Maria · 23 afisari