Desert uşor de preparat
Albuşurile de ou se ţin la frigider 20-30 de minute, după care se toarnă într-un castron, se bat cu teleul până începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul treptat şi se bat în continuare până se obţine o spumă compactă.
Se adaugă miezul de nucă bine uscat şi dat prin maşina de tocat, coaja rasă de lâmâie, zahărul vanilat, se amestecă uşor şi cât mai puţin, ca sa nu scadă spuma de albuş.
Compoziţia se toarnă sub formă de gogoşele de mărimea unei nuci mici într-o tavă tapetată cu hârtie unsă.
Turnarea hârtiei de face un un cornet, între gogoşele lăsându-se spaţiu pentru a nu se lipi între ele.
Se coc la foc mic până se usucă. Când bezelele sunt coapte se dezlipesc uşor cu vârful unui cuţit pentru a nu se sfărâma şi se păstrează într-un loc uscat pânâ la servire.