Într-o cratiţă se adaugă morcovii raşi, sucul de portocală şi cardamonul şi se pune pe foc potrivit, timp de 25 de minute, pană când morcovii sunt fierţi.
Se pune la înmuiat foile de gelatină în apă, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce morcovii s-au fierti se ia cratiţa de pe foc, se adaugă faina de migdale, gelatina bine scursă şi se omogenizează.
Se pregătesc 6 ramekins cu folie alimentara si se pune amestecul de morcovi. Se acoperă baza şi marginile formelor, astfel încat să formăm cupe cu margini înalte. Se lasă la frigider pentru cel putin o ora.
Se amestecă iaurtul, scurs bine de zeama, cu zaharul pudră şi se lasă la frigider.
Se scoat cupele de morcovi din forme, se aşează pe farfurie si se umplu cu iaurt. Se stropesc cu miere de albine si se decorează cu fistic maruntit.
Se servesc reci.