Aperitiv din morcovi cu iaurt
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Ingrediente

  • 10 buc morcov
  • 130 ml suc de portocala
  • 100 g faina de migdale
  • 2 buc foi de gelatina
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 1 lingura zahăr pudră
  • 1 lingură fistic crud
  •  cardamon macinat
  • 1 lingură miere de albine

Mod de preparare

Într-o cratiţă se adaugă morcovii raşi, sucul de portocală şi cardamonul şi se pune pe foc potrivit, timp de 25 de minute, pană când morcovii sunt fierţi.

Se pune la înmuiat foile de gelatină în apă, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce morcovii s-au fierti se ia cratiţa de pe foc, se adaugă faina de migdale, gelatina bine scursă şi se omogenizează.

Se pregătesc 6 ramekins cu folie alimentara si se pune amestecul de morcovi. Se acoperă baza şi marginile formelor, astfel încat să formăm cupe cu margini înalte. Se lasă la frigider pentru cel putin o ora.

Se amestecă iaurtul, scurs bine de zeama, cu zaharul pudră şi se lasă la frigider.

Se scoat cupele de morcovi din forme, se aşează pe farfurie si se umplu cu iaurt. Se stropesc cu miere de albine si se decorează cu fistic maruntit.

Se servesc reci.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 997 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 940 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 432 afisari
Cremă de brânzeturi proaspete

Cremă de brânzeturi proaspete

Creata de Maria · 648 afisari
Retete cu aceleasi etichete
TORT TIRAMISU CU MORCOVI

TORT TIRAMISU CU MORCOVI

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Frigarui cu sos picant de iaurt

Frigarui cu sos picant de iaurt

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Oua umplute

Oua umplute

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari