Aperitiv cu aluat crocant si legume
Aperitiv cu aluat crocant si legume

Un meniu indraznet, pentru toata familia, in care ingrediente usoare si proaspete sunt pregatite si prezentate cu fastul cuvenit momentului,

Ingrediente

4 Portii ,

  • 5 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline
  • 4 fire de sparanghel
  • 2 morcovi
  • 4 fire de praz
  • 1 gulie
  • 1 dovlecel zucchini verde
  • 3 ardei capia (sau ardei rosii)
  • 300 conopide proaspate sau congelate
  • 3 ardei galbeni grasi
  • 1 fir de cimbru

Mod de preparare

1.. Pun la fiert o jumatate de conopida, in apa rece. Cand se inmoaie, o scot si pun in aceeasi apa jumatatea de gulie, apoi prazul. Procedez la fel cu sparanghelul si dovlecelul taiat rondele, pe care insa le las doar 1,5 minute. Pun deoparte legumele fierte.

2: Deschid 5 foi de placinta, asezate una langa cealalta, si intind pe toata suprafata lor, cu pensula sau cu mana, un pic de ulei de masline. Apoi le suprapun. Peste prima foaie pun un pic de ulei de masline, asez alta foaie, din nou pun un pic de ulei, pana cand termin cele 5 foi etajate. Strang cu ambele maini foile, dinspre extremitati spre mijloc, adunandu-le si botindu-le. Le pun intr-o tava, pe care o dau la cuptor 13 minute, la 170 grade C.

P3: Coc pe plita sau in cuptor ardeii galbeni si capia. Ii tai in jumatate si in curat de seminte si nervuri. Ii fac rulouri, astfel: pe suprafata de lucru pun jumatate de ardei galben, intind peste el doua jumatati de ardei capia pe orizontala, deasupra pun alta jumatate de ardei galben. Rulez ardeii, iar cilindrul format il tai in trei. Obtin niste spirale colorate de ardei.

4: Intr-o tigaie, sotez conopida, pe care o desprind in buchetele, sparanghelul, prazul dovlecelul. Asezonez cu sare, piper si firul de cimbru.

5: Scot din cuptor foile de placinta aurii, botite si crocante, si le asez pe platoul pe care le voi servi. Deasupra lor, asez legumele – buchetele de conopida, sparanghel, praz, dovlecel. Adaug spiralele din ardei si gulia, taiata ca pentru carpaccio, in felii foarte subtiri, aproape transparente. Torn deasupra un strop de ulei de masline si decorez cu cimbru.

Delicios !

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 620 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 635 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 413 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 472 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 4.0k afisari
Linte cu orez

Linte cu orez

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Tagliatelle cu ineluse de legume

Tagliatelle cu ineluse de legume

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari