Dulciuri și prăjituri din aluat dospit cu drojdie de bere
Se cerne făina în momentul pregătirii pentru un aluat pufos. Iarna făina se aduce cu 1 zi înainte în bucătărie pentru a se încălzi. Se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduț îndulcit.
Separat, se bat pe marginea mașinii de gătit ouale întregi cu zahărul și cu puțină sare, apoi se toarnă în mijlocul grămezii de făină.
Se adaugă coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat și romul și se începe să se amestece încet cu o mână ca să se absoarbă toată făina.
Dacă aluatul este prea tare se mai poate adăuga puțin lapte. Se amestecă, se frământă și se bate bine, iar atunci când se desprinde de pe mână și de pe ereții vasului, se adaugă treptat frământându-se untul topit.
Aluatul se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă să crească la loc călduț, punânu-se vasul deasupra unie site ca să nu se opăreacă.
Dospitul depinde de temperatura camerei și de cantitatea de drojdie. Timpul mediu de creștere este de 1-3 ore. După ce aluatul a crescut se poate întrebuința.