Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Reteta postata de Cristina · 1.6k afisari
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni

Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
CLĂTITE DE CARTOFI - un deliciu pentru copilasi !!

CLĂTITE DE CARTOFI - un deliciu pentru copilasi !!

Reteta postata de Mary · 1.8k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de AncaEnache

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

O supa delicioasa care se prepara mai mult toamna, cand dovleacul este proaspat. Este deosebit de sanatos si este indicat sa se faca o cura de dovleac in fiecare toamna. Este economic, delicios si sanatos.

Ce ingrediente iti trebuie

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)

1 conserva rosii (de 425 ml)

1 ceapa

3 catei usturoi

50 ml vin alb sec

400 ml supa de pui

1 fir cimbru

1 varf lingurita nucsoara macinata

1 lingura unt

1 lingura ulei

sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)

ulei din seminte de dovleac

rondele de carnati sau crenvursti

Portii: 5

Cum se prepara

  • In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.

  • * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.

  • Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.

  • Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.

  • Se serveste calda, presarata cu seminte de dovleac prajite si stropita cu 1 lingurita ulei de dovleac. In locul crutoanelor de paine, daca doriti carne, puteti adauga rondele de carnati sau crenvursti fierti.


Un preparat pentru zilele festive, este delicios si usor de preparat,

Ce ingrediente iti trebuie

1 portie,

  • 300 g de cotlet de porc
  • 10 ml de vin alb
  • sare si piper
  • 1 lingura de sos de soia
  • 50 ml de smantana pentru gatit
  • 100 g de hribi proaspeti
  • bucatele de rosie confiata
  • cateva frunzulite de rozmarin
  • 200 g de cartofi
  • ulei de masline

Cum se prepara

Pasul 1: Spal carnea si o usuc cu un prosop de bucatarie, apoi o prajesc la gratar pe toate partile.

Pasul 2: Spal cartofii si-i coc in coaja, la o temperature de 160°C, timp de o ora si jumatate. Dupa ce se coc, ii curat, ii tai in bucati mai mari si ii pun intr-o tava cu ulei de masline si rozmarin, apoi ii bag la cuptor pana se rumenesc. Ii scot de la cuptor si ii amestec cu rosiile confiate taiate marunt.

Pasul 3: Pentru sosul de hribi, tai ciupercile, le trag la tigaie cu un pic de ulei de masline si le sting cu vinul alb, apoi adaug sosul de soia si smantana pentru gatit.


Servesc impreuna, calde, carnea, sosul de ciuperci si cartofii.

delicios !

CLĂTITE DE CARTOFI - un deliciu pentru copilasi !!

Clatitele de cartofi sunt gustoase, usor de preparat si foarte bune ca desert pentru copilasi.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 3 cartofi albi
  •  150 ml lapte clocotit
  •  250 g făină
  •  3 ouă
  •  1 pahar mic iaurt bine închegat
  •  sare
  •  ulei pentru prăjit

Cum se prepara

  • Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute.
  • Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.
  • Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat.
  • ce poate fi mai gustos ??
  • clatite delicioase !
Lasa un comentariu |