Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.0k afisari
SOCATĂ, REȚETA BUNICII SAU REȚETA TRADIȚIONALĂ

SOCATĂ, REȚETA BUNICII SAU REȚETA TRADIȚIONALĂ

Reteta postata de Silvia · 2.0k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Senin

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • putin ulei
  • Crusta
  • 25 gr faina de migdale (sau migdale macinate fin in masina de cafea)
  • 25 gr seminte decorticate de canepa
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratati si macinati
  • 1/2 lingurita frunze de rozmarin tocate marunt (sau cateva frunze de salvie; sau oregano uscat; sau mix de ierburi toscane)
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita sare

Cum se prepara

Se taie pieptul de pui in fasii groase cat degetul mare de la mana. Daca sunt super subtiri fasiile se vor usca la cuptor.

  • Intr-un bol se bate bine oul cu laptele si sare.
  • Intr-un alt bol se amesteca ingredientele pentru crusta.
  • Se trec fasille de pui prin ou si se scutura un pic sa se scurga excesul.
  • Se trec fasiile prin amestecul de crusta.
  • Se aseaza la distanta unele de altele in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se stropeste fiecare fasie cu putin ulei (daca aveti, puteti folosi spray-ul cu ulei, e mai comod).
  • Se dau la cuptor la 200C pentru 20-25 minute (pana sunt placut rumene).
  • Se intorc la mijlocul timpului de coacere.
  • Un deliciu in farfurie !


Incearca reteta cand ai pofta de ceva special si putin diferit de retele cu care te-ai obisnuit. Satisfactia este garantata.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii :

  • 500 g de piept de pui
  • 300 g de tagliatelle proaspete
  • 1 lamaie- suc stors
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml de vin alb
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 4 felii de jambon
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lamaie
  • 3 crengute de salvie
  • sare si piper negru

Cum se prepara

  • Taie rosiile in jumatate si pune-le intr-un vas de copt, cu pulpa in sus. Deasupra presara sare, piper, usturoiul tocat marunt, frunzulite de cimbru si stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Da-le la cuptor, la 180°C, pentru 20 de minute.
  • 2: Taie pieptul de pui in doua, pe lungime, si aplatizeaza-l cu ciocanul pentru carne. Sareaza si pipereaza feliile de pui pe ambele parti.

    3: Asaza cate o jumatate de felie de jambon si o frunza de salvie pe fiecare bucata de pui. Formeaza rulourile, fixeaza-le cu scobitori si da-le prin faina.

    4: Prajeste rulourile pe toate partile, intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu, timp de 15 minute.

    5: Scoate-le din tigaie si pune in ea vinul alb si sucul de lamaie. Fa o reductie la jumatate, la foc mediu. Da focul mai mic si adauga untul taiat in bucati, pentru a lega sosul. Pune iar rulourile in tigaie si lasa-le 5 minute sa fiarba in sos, la foc mic.

    6: Serveste-le cu jumatati de rosii si tagliatelle.

    Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

    Sunt atat de bune, de va trebui sa faceti in fiecare zi. Usor de preparat, delicioase si economice. Un deliciu pentru copilasi si musafiri, un rasfat de zile mari !!

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
    • 70 gr unt
    • 1 priza sare (fleur de sel)
    • 1 galbenus de ou
    • 100 ml apa clocotita
    • 2-3 linguri cacao

    Cum se prepara

    • Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.

    • Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.

    • Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.

    • Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.

    • Treceti bucatile prin cacao.
    • un deliciu !!
    SOCATĂ, REȚETA BUNICII SAU REȚETA TRADIȚIONALĂ

    Socata, rețeta tradițională, sfaturi de la bunica Rețeta tradițională de socată folosește flori culese la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie. Florile de soc trebuie culese în zilele însorite. Florile de soc pentru socată trebuie să fie cât mai parfumate. Socata este gata când compoziția devine gălbuie și mirosul este puternic o bautura racoritoare excelenat, cu multe vitamine ! este usor de preparat si nu este costisitoare.

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 4 litri apă
    •  1 kg zahăr
    •  30 g sare de lămâie
    •  4 flori mari de soc

    Cum se prepara

    1. Pentru socată, rețeta bunicii, se pun la fiert apa şi zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă sarea de lămâie, se mai lasă câteva minute să clocotească la foc mic, apoi se trage de pe foc.

    2. Se spală florile de soc şi se pun şi ele în oală. Se amestecă totul şi se lasă vasul într-un loc cald, 24 de ore.

    3. Se strecoară socata, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece 2-3 săptămâni.

    Lasa un comentariu |