Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Somon file cu ciuperci și sos de rodii

Somon file cu ciuperci și sos de rodii

Reteta postata de Mirela · 2.0k afisari
Prajitură din mălai cu merişoare

Prajitură din mălai cu merişoare

Reteta postata de Senin · 1.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Soffia

Risotto-ul este un adevarat rasfat pentru papilele gustative, un bun exemplu pentru ceea ce in lumea culinara se numeste „confort food”. Are insa reputatia unui preparat dificil de facut, care dureaza mult. Adevarul e ca, desi e nevoie de atentie la fiecare etapa, odata ce te apuci de gatit, este gata în maximum 30'. Este important insa sa ai toate ingredientele gata inainte de a da drumul la foc. Dupa preparare, serveste risotto-ul imediat. Cu cat sta mai mult va pierde din textura cremoasa, capatand o consistenta gelatinoasa. Delicios pentru copii si musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii :

  • 300 gr de orez pentru risotto
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de concentrat de supa de pasare
  • 40 gr de unt
  • 40 gr de parmezan ras
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare, piper negru proaspat macinat

Cum se prepara

  • Amesteca concentratul cu 800ml de apa fierbinte. E important ca supa sa se pastreze fierbinte ca sa nu scada temperatura preparatului cand o adaugi.
  • 2: Taie ceapa cat mai fin si caleste-o in 20g de unt, intr-o cratita preferabil antiaderenta, timp de 5 minute.

    3: Adauga orezul si continua gatirea amestecand continuu pana ce acesta devine translucid. Toarna vinul, da intr-un clocot si micsoreaza focul.

    4: Adauga un polonic de supa si pune si sofranul. Toarna treptat cate un polonic de supa dupa ce precedentul se absoarbe, amestecand continuu.

    5: Continua gatirea pana ce orezul este cremos dar inca ferm in interior (aprox. 18 min). Ia de pe foc, adauga restul de unt, parmezanul si potriveste de sare si piper.

    6: Acopera si mai lasa inca 5 minute. Serveste-l in farfurii incalzite.


    Este o garnitura perfecta pentru un alt preparat tipic italian, osso buco.

    Somon file cu ciuperci și sos de rodii

    O reteta pentru mesele festive, usor de preparat si foarte gustos.

    Ce ingrediente iti trebuie

    1 file de somon

    1 borcan ciuperci mici întregi (400 g)

    1 rodie

    4 roșii uscate conservate în ulei

    100 ml vin alb

    50 g unt

    2-3 lingurisos dulce de chili

    1 lingură ulei de măsline

    0.5 lingurițăoțet balsamic

    0.5 lingurițăsos de soia

    sare

    piper alb măcinat

    verdeață pentru decor

    Cum se prepara

    Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare și piper și îl păstrezi în frigider până când pregătești celelalte ingrediente.

    Tai roșiile uscate în cubulețe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili și, când începe să fiarbă, adaugi roșiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline și amesteci. Torni și vinul, lași la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poți presăra câteva bobițe de rodie.

    Între timp, frigi feliile de pește pe grătarul încins, pe ambele părți. Când sunt gata, le adaugi în sos și lași să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.

    Topești untul într-o tigaie și călești ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oțetul și sosul de soia. Servești somonul cu sosul de rodii și garnitura de ciuperci.


    Se orneaza fiecare porție cu bobițe de rodie și frunze de verdeață.

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 2 lingurite praf de copt
    • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
    • 250g lapte bătut
    • 50g ulei de rapiță
    • 250g merişoare
    • 1 ou
    • 250g făină
    • 3 linguri zahăr
    • sare
    • 200g faină de mălai

    Cum se prepara

    Preîncălziți cuptorul. Se unge o tavă cu putin ulei și se pune deoparte.


    Într-un bol mic se combină laptele batut, uleiul și oul.


    Într-un bol mare, se amesteca faina, mălaiul, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.


    Adăugați amestecul de lapte în amestecul de făină, si amestecați pană se combină. După care adăugați merișoarele.


    Turnați amestecul în tava de copt pregătită. Presărați blatul cu zahăr.


    Coaceți timp de 15-20 de minute. Se lasă la racit, dupa care e gata de servit.

    Lasa un comentariu |