Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari
Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
TORT DIPLOMAT DELICIU

TORT DIPLOMAT DELICIU

Reteta postata de Mirela · 2.2k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de @bombonica

Tarta cu cartofi

Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sos Worcester
  • 1 legatura de marar tocat
  • 1 legatura de chives tocat
  • 120 g de smantana grasa
  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 2 cepe tocate
  • 200 g de bacon afumat
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.

Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.

O FRIPTURA DELICIOASA , mai ales cand aveti musafiri !!

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 4 Portii :

  • 600 gr antricoate marinate
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa salota
  • 75 g masline verzi
  • 25 g patrunjel
  • 10 g tarhon
  • 1 cutie mica de ansoa
  • 250 g unt
  • sare

Cum se prepara

  • Toaca marunt maslinele, fileurile de ansoa, tarhonul, ceapa, usturoiul si patrunjelul.
  • Pune-le intr-un bol, presara sare si piper, adauga untul (la temperatura camerei) si amesteca bine.


    2: Ruleaza amestecul in hartie de copt si lasa-l sa se intareasca cateva ore in frigider. Cantitatea este suficienta pentru 10 portii, astfel ca poti congela ce-ti ramane.


    3: Scoate carnea din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o prepara.


    4: Frige carnea pe gratarul uns cu ulei.


    5: Cand e gata, las-o sa se odihneasca cateva minute.


    6: Serveste-o cu crema de unt si salata verde.

    DELICIOASA !!

    TORT DIPLOMAT DELICIU

    TORT DIPLOMAT DELICIU

    Reteta postata de Mirela  · 
    Mirela   Deserturi   2.2k afisari

    Este un tort usor de preparat, rapid si nu este costisitor. Este sanataos, si trebuie folosite ingrediente naturale, proaspete. Se orneaza cu ce fructe dorim, pentru ca oricum este delicios.

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 1 pachet piscoturi pentru marginea tortului
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri zahar brut
    • 1,2 kg smantana grasa
    • 1 conserva ananas
    • 1 conserva mandarine
    • 6-7 kiwi
    • coaja confiata de portocale
    • 100 grame visine,
    • 10 gr gelatina

    Cum se prepara

    Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop.


    Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema. Desfacem conservele de fructe si le scurgem, insiropand astfel si piscoturile. Oprim putin suc pentru a hidrata gelatina.


    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zahar. Amestecam energic cu un tel pana se albesc si se leaga, apoi transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam pana se infierbanta si devine cremoasa. Adaugam gelatina hidratata si amestecam. Luam de pe foc ca sa nu fiarba gelatina, doar sa se topeasca.


    Scoatem cam trei sferturi din cantitatea de smantana, o mixam cu ajutorul unui mixer. Incorporam compozitia de oua, si fructele scurse bine din conserve, coaja de portocale, eventual taiate mai marunt. Aceasta compozitie o turnam in forma cu piscoturi, asezam o folie alimentara peste ea, si dam la rece. Eu am pus-o in balcon, unde a fost destul de rece si s-a inchegat foarte bine. Lasam pana a doua zi sau mai multe ore la rece.


    A doua zi, desfacem folia, asezam restul de piscoturi

    Asezam fructele din compot.

    Restul de smantana il mixam cu putin zahar pudra vanilat si spritam peste tort.


    Curatam fructele de kiwi, le feliem. Ornam tortul cu felii de fructe dupa bunul plac.


    S-a incadrat perfect pana la marginea piscoturilor si a iesit si mai bun cu stratul de frisca si banane.


    Se da la rece pana in momentul servirii.


    Trucuri

    1. nu folositi ananas proaspat in compozitie.

    2. atat ananasul proaspat, cat si fructul de kiwi contin o enzime care impiedica gelatina sa se inchege, rezultatul fiind un esec.

    3. alt pont este valabil si pentru combinatia de ananas crud si crema de branza, ananasul conferindu-i un gust amarui.

    Lasa un comentariu |