Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Reteta postata de Alexandra Anda · 1.0k afisari
Pizza sardineza- pizza țărănească

Pizza sardineza- pizza țărănească

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.4k afisari
Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta postata de Silvia · 1.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 4.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 15.7k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 15.7k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 1.0k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 1.1k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 1.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Bogdan

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Este o reteta simpla, gustoasa si sanataosa. Un preparat dupa o reteta greceasca.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 3 vinete mici (cca 250 gr fiecare)
  • 100 gr cascaval afumat
  • putin ulei
  • Umplutura
  • 500 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc)
  • 1 ceapa mare
  • 2 foi dafin
  • 1 conserva rosii (de 400 gr)
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 boaba ienibahar
  • 2 prize scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 legaturica patrunjel
  • sare, piper negru

Cum se prepara

  • Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.

  • Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.

  • Umplutura: in uleiul incins calim ceapa tocata marunt impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie.
  • Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa pe care o lasa si apoi incepe sa se rumeneasca usor (cca 15 minute).

  • Se adauga rosiile strivite cu furculita (inclusiv sucul de pe ele), restul condimentelor si se amesteca bine. Cand incepe sa fiarba sosul, dati focul la mediu spre mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 45 minute.

  • * cand sosul e gata, daca vedeti ca s-a adunat prea multa grasime deasupra (asta e in functie de carnea folosita) o puteti lua cu o lingura.

  • Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura.
  • Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de carne. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de sare si se adauga patrunjelul tocat.

  • Se umplu vinetele cu sosul de carne. Se presara cu cascaval afumat.
  • Se dau la cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, pana branza e topita.

  • Se servesc calde.
Pizza sardineza- pizza țărănească

Pizza sardineza- pizza țărănească

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia   Pizza   2.4k afisari
 2.4k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru aluatul de pizza:

400 grame făină

3 linguri ulei de masline

Un pliculet de drojdie,

puțină sare, după gustul fiecăruia,

2 linguri de făină de mălai


Pentru compoziție

Brânză mozzarela , cascaval sau caș uscat

2 rosii

200 grame Frunze de rucola verde, proaspătă,

200 grame branza uscata de capră si de oaie

150 branza gran padana măcinată,

2 bucati hamburgheri preparati in casă

Sare si piper dupa gust

4 cartofi,

Ulei de floarea soarelui pentru prajit cartofii,


Cum se prepara

Se framanta faina cu uleiul, drojdia, sarea si puțină apă,

Se lasă la dospit 30 minute,

După care intr-o tavă mai mare se pune faina de malai si se tapeteaza bine tava si apoi se pune aluatul. Se da la cuptor 5 minute, după care se orneaza cu ingredientele prezentate, astfel:

Se pun rosiile taiate fidelute, se pun hamburgeri i tăiați felii, cartofii și mozzarela si pesto de rucola.

Totul se mai pune 5 minute in cuptorul fierbinte

Cartofii se prajesc rondele mari si apoi se pun pe blatul de pizza.

Pesto de rucola se prepară astfel:

intr-un blender se pun frunzele de rucola, putin unt, 2 linguri de ulei de masline, branza de capra i de oaie veche uscata, branza gran padana

Se face o pastă gustoasa si se pune la sfarsit pe pizza.

Este delicioasă !

Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Dovleacul copt este un izor de sanatate pentru familie, este delicios si gustos. Se prepara usor si poate inlocui cu succes orice desert . Un deliciu al toamnei , cu multe vitamine !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 dovleac
  •  1 lingurita rasă de scorţişoară
  •  3-4 linguri zahăr
  •  2 lingurite coajă de lămâie
  •  esenţă de vanilie
  •  100 ml vin alb dulce
  •  100-120 g nuci prăjite şi tocate
  •  4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau de fructe de pădure
  •  unt sau ulei pentru uns

Cum se prepara

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm.

Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc.


Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie.

2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit cu apă, pentru ca dovleacul să se înmoaie, şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, până când dovleacul se caramelizează deasupra, timp de 30-40 de minute.

Se serveşte cald sau rece, ornat cu dulceaţă de coacăze şi bucăţele de nuci, sau cu ce va place si aveti in camara.

Un deliciu sanatos de toamna !

Lasa un comentariu |