Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

DROB DE CIUPERCI

DROB DE CIUPERCI

Reteta postata de Mirela · 2.0k afisari
Linte cu orez

Linte cu orez

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Reteta postata de Marian · 1.5k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

DROB DE CIUPERCI

DROB DE CIUPERCI

Reteta postata de Mirela  · 

Drobul de ciuperci este un preparat simplu și extrem de gustos,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 500 gr. ciuperci
  •  5 cepe
  •  5 linguri faină
  •  5 ouă
  •  sare si piper după gust
  •  ulei
  • marar,
  • patrunjel,
  • ceapa verde dupa gust,

Cum se prepara

Se curăță ciupercile și se spală, după care se pun la fiert. Între timp, ceapa se taie mărunt și se pune în tigaie la călit, împreună cu un strop de sare. Se adaugă ciupercile fierte, ce trebuiesc tăiate feliuțe, și se călesc împreună. Se lasă la răcit.

După ce s-au răcit cipercile și ceapa, se adaugă ouălele și se amestecă bine. Apoi, treptat și amestecând continuu, se pun cele cinci linguri de făină. Se asezonează cu sare și piper.

Compoziția rezultată se pune într-o formă de copt (eu folosesc de chec sau cozonac) pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.

Se dă la cuptor la 180 grade, timp de o oră și 20 minute.

Atenție! Trebuie să verifici drobul cu o scobitoare pentru a te asigura că s-a copt. De obicei, timpul de coacere variază de la un cuptor la altul.

Linte cu orez

Este un preparat intens aromat, cu linte verde sau maro, pe care il intalnim in traditia culinara araba sau cea indiana, dar care poate fi obtinut simplu in orice bucatarie. La noi se foloseste foarte mult lintea in perioadele de post, dar, este un aliment sanatos pentru copii in toata perioada anului.

Ce ingrediente iti trebuie

Ingrediente (pentru 2 portii):

 

  • 100 g linte verde sau maro
  • 100 g orez
  • 100 ml ulei vegetal
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe taiate in rondele egale
  • 1 lingurita de coriandru
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita curcuma (turmeric)
  • un praf de zahar
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara

Lintea se fierbe in apa timp de 15 minute, fara a fi lasata sa se inmoaie complet, timp in care putem pregati orezul. Ceapa se amesteca cu faina si sarea pe o farfurie, dupa care se introduce intr-o tigaie in care am incins uleiul. Scoate bucatile de ceapa pe un bol tapetat cu hartie.

Dupa ce ai incheiat cu ceapa, prajeste usor si semintele de coriandru, peste care poti adauga uleiul de masline, orezul, scortisoara, curcuma, zaharul, sarea si piperul. Amesteca totul bine, apoi adauga lintea, acopera cu apa, si lasa intreg continutul sa mai fiarba pentru aproximativ 20 de minute. In farfurie, rondelele de ceapa pregatite anterior vor fi adaugate deasupra orezului cu linte.

Acest preparat poate fi consumat in combinatie cu friptura sau cu ayran (bautura din iaurt, sare si menta).

Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Reteta postata de Marian  · 
Marian     Deserturi   1.5k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 g crema de ciocolata Finetti sau Nutella
  • esenta de vanilie

Cum se prepara

Intr-un castron incapator se bat ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Separat, intr-un alt castron, se mixeaza branza cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului vertical, pana se obtine o crema fina de branza.


In functie de gustul vostru si de cat de dulce este branza de vaci mai puteti adauga zahar

Pe langa esenta de vanilie se mai pot adauga si alte arome care va plac.


Punem crema de branza peste ouale batute si mixam bine pana la omogenizare. Cernem apoi faina si amidonul deasupra si amestecam.


Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam cca 2/3 din compozitie. Restul de compozitie se amesteca cu crema de ciocolata (moale, lasata la temperatura camerei).


Se pune apoi cu lingura, din loc in loc, deasupra compozitiei din tava. Se amesteca usor cele 2 compozitii, pentru a crea efectul de marmorare.


Se da tava la cuptor, la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45 de minute, pana prajitura se rumeneste usor. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.

Lasa un comentariu |