Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

Reteta postata de Silvia · 2.2k afisari
Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Reteta postata de AncaEnache · 1.7k afisari
GEM DE STRUGURI

GEM DE STRUGURI

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari
Cocktail cu pepene

Cocktail cu pepene

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Lorena

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

Este un aperitiv bun pentru orice ocazie, este sanatoas si se prepara usor. Ciupercuțe din ouă sunt delicioase!

Ce ingrediente iti trebuie

  •  7 ouă
  •  100 ml smântână
  •  2-3 linguri ulei
  •  2-3 roşii potrivit de mari
  •  sare
  •  muştar
  •  verdeaţă

Cum se prepara

1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.

2. Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drept la unul din capete, astfel încât să se obţină câte o suprafaţă dreaptă şi să se poată aşeza pe platou.

3. Ultimul ou, fiert mai tare, se trece printr-o sită sau se dă pe răzătoarea mică. Se adaugă o linguriţă de muştar, câte puţin ulei şi câte o linguriţă de smântână şi se freacă bine, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare.

4. Pe fiecare ou se pune câte o linguriţă din această maioneză şi câte un căpăcel făcut din roşii. Se ornează cu restul de maioneză şi verdeaţă.

Delicios !!

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1/4 cană oțet balsamic
  • 500g ciocănele de pui (6-7 bucați)
  • 1 lingura ghimbir proaspăt tocat
  • pătrunjel verde proaspăt
  • 3 caței de usturoi tocați
  • 1 lingură miere
  • 1/4 cană zahăr (de preferat zahăr brun)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurița piper negru
  • 1 lingura semințe de susan

Cum se prepara

1. Într-un bol mai mare, amestecați oțetul balsamic, mierea, zahărul, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul și piperul.


2. Se adaugă ciocanele de pui si se amesteca bine, puiul trebuie acoperit peste tot de compozitie. Se pune capac si se pune in frigider timp de 8 ore sau peste noapte. Dacă aveți o pungă mare de frigider care se inchide ermetic, e si mai bine, puneți totul in pungă, intoarceți punga de cateva ori astfel incat compozitia sa se scurge bine pe ciocanelele de pui. De câte ori vă amintiți, mai amestecati puiul prin compozitie.


3. Se scoate puiul (pastrănd compozitia deoparte) si se pune la cuptor timp de 25 de minute pe treapta mijlocie la foc potrivit. In timp ce puiul se coace, puneți compozitia rămasă într-o cratiță mică la fiert, apoi lasați la foc mic, amestecând la nevoie, aproximativ 15 minute sau până la îngroșare.


4. Scoateți puiul din cuptor (după primele 25 de minute de gătit) și acoperiți fiecare bucată cu compozitia îngroșată. Se baga din nou la cuptor și se mai lasă încă 10 minute. Procesul se mai repetă odată dar se lasa doar încă 5 minute. Se scoate puiul din cuptor si se acopera ultima dată, cu orice sos rămas, și presărați cu semințe de susan și pătrunjel.


Se servește imediat.

GEM DE STRUGURI

Îţi trebuie numai trei ingrediente ca să prepari un delicios gem de struguri.

Ce ingrediente iti trebuie

  •  300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar
  •  zahar
  •  2 kg struguri

Cum se prepara

1. Se scot boabele de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apa. Se lasa la fiert pâna ce boabele urca la suprafaţa apei.

2. Se scurg, se mixeaza, iar pasta re zulta ta se cântareste si se pune din nou în cratiţa. Echivalentul sau în zahar si 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, dupa ce clocoteste si se ia spuma, se pun strugurii mixaţi.

3. Se mareste focul si, luând spuma, se lasa la fiert 10 minute.

4. Se pune gemul în borcane care se întorc cu gura în jos.

Cocktail cu pepene

Cocktail cu pepene

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia       Băuturi   2.0k afisari

Un cocktail care garanteaza gustul rafinat in zilele calduroase, Te invitam sa il incerci si iti vei impresiona garantat prietenii.

Ce ingrediente iti trebuie

1 portie,

  • 40 ml de suc proaspat de lamaie
  • 40 ml de sirop de zahar
  • 40 ml de whisky Johnnie Walker Red Label

Cum se prepara

Pasul 1: Scobeste miezul folosind o lingura si verifica daca e stabil atunci cand il asezi pe masa. Daca nu, taie un capacel mic la fund, ca sa creezi o baza.

Pasul 2: Foloseste pulpa pepenelui pentru a pregati limonada sau cocktailuri alcoolice.

Poti sa amesteci o masura de vodca cu una de suc de pepene strecurat, sa lasi amestecul la rece, sa-l torni in pepenele scobit si sa adaugi cuburi de gheata.

Lasa un comentariu |