Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Reteta postata de Cristina · 699 afisari
O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Reteta postata de Mary · 744 afisari
Prajitura cu visine si afine

Prajitura cu visine si afine

Reteta postata de Raluca · 685 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.5k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.0k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 15.5k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 15.5k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 763 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 876 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 830 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Catalina

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

O supa delicioasa care se prepara mai mult toamna, cand dovleacul este proaspat. Este deosebit de sanatos si este indicat sa se faca o cura de dovleac in fiecare toamna. Este economic, delicios si sanatos.

Ce ingrediente iti trebuie

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)

1 conserva rosii (de 425 ml)

1 ceapa

3 catei usturoi

50 ml vin alb sec

400 ml supa de pui

1 fir cimbru

1 varf lingurita nucsoara macinata

1 lingura unt

1 lingura ulei

sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)

ulei din seminte de dovleac

rondele de carnati sau crenvursti

Portii: 5

Cum se prepara

  • In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.

  • * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.

  • Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.

  • Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.

  • Se serveste calda, presarata cu seminte de dovleac prajite si stropita cu 1 lingurita ulei de dovleac. In locul crutoanelor de paine, daca doriti carne, puteti adauga rondele de carnati sau crenvursti fierti.


O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Daca doriti sa impresionati pe cei dragi, atunci neaparat trebuie sa gatiti aceasta reteta de poveste. Usor de preparat, economica, dar, deosbit de gusoasa si cu stil. ESTE SANATOASA DEOSARECE SE PREPARA LA CUPTOR SI ESTE UN DELICIU PENTRU TOATA FAMILIA.

Ce ingrediente iti trebuie

  •  2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
  •  4 felii cașcaval
  •  4-6 felii de șuncă (circa 80 g)
  •  1 ou
  •  2 linguri de făină
  •  pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit

Cum se prepara

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  • Combină pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu puțin ulei/unt topit într-un bol. Împrăștie-le pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un bol.
  • Taie transversal fiecare piept de pui (crestează un buzunar). Împăturește fiecare felie de brânză o dată și bagă 2 felii în fiecare pui. Fă la fel cu feliile de șuncă. Prinde cu scobitori să nu pirzi umplutura. Asezonează cu sare și piper.
  • Bate oul cu făina. Dă bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Pune-le pe tavă și stropește-el ușor cu ulei/unt topit. Dă la cuptor 25-30 de minute sau până când observi că sunt aurii la exterior și bine pătrunse. Lasă la răcit 5 minute înainte de servire.

  • O porție de cordon bleu de pui la cuptor poate fi servită în orice moment al zilei împreună cu o salată de legume, cu murături sau chiar un piure de cartofi.


Prajitura cu visine si afine

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 150 g visine
  • 50 g afine
  • 10 g praf de copt
  • putina sare

Cum se prepara

Se amesteca ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase, apoi se adauga, pe rand: uleiul, iaurtul, esenta si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia bine omogenizata se intinde intr-o tava de aprox 23/36 cm, tapetata cu hartie de copt si se presara visinele si afinele (decongelate sau proaspete) deasupra, presarandu-le usor in interiorul aluatului.


Se coace pentru 35-40 min, la 180 grade, in cuptorul preincalzit.

Lasa un comentariu |