Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

CIORBĂ DE MIEL

CIORBĂ DE MIEL

Reteta postata de Mirela · 2.2k afisari
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Toamna aduce -  Vinete umplute cu carne si sos picant

Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.2k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Yummy

CIORBĂ DE MIEL

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 litri apă
  •  1 litru borş
  •  1 kg carne miel
  •  1 morcov
  •  1 rădăcină de pătrunjel
  •  1 ceapă
  •  verdeaţă
  •  cozi de ceapă verde
  •  sare
  •  piper
  •  3 linguri orez
  •  1 gălbenuş
  •  4 linguri smântână
  •  1 legatura leuştean

Cum se prepara

  • . Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
  • Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
  • Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
  • Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.


Ciorba de miel – trucuri de la gospodine

Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.

Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr.

Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești.


Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Este un preparat usor de gatit, sanatos si gustos. Toamna cand toate legumele sunt copate se pot prepara diferse retete santoase in casa.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 500 gr carne de pui (am folosit pulpe dezostate)
  • 1 dovlecel mediu (cca 500 gr)
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 rosii din conserva (+ sucul de pe ele)
  • 1 lingurita cu varf pasta de rosii
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/8 lingurita scortisoara macinata
  • 1/8 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita chimion macinat
  • 1/8 lingurita cardamom verde macinat
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper negru

Cum se prepara

  • Se pun legumele (ceapa, usturoiul, patrunjelul, ardeiul, rosiile) in robot si se mixeaza pana aveti o pasta.
  • Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se taie in bucati potrivite daca e cazul (am taiat pulpele dezosate in doua).
  • In uleiul incins se prajeste carnea pana se rumeneste usor pe amblele parti. Se scoate din cratita. Daca puiul a lasat multa grasime se poate scurge o parte.
  • Se adauga pasta de legume si se caleste cam 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se evapora mare parte din lichid si incepe sa arate uscata. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 1 minut.
  • Se pune puiul inapoi in cratita, se adauga 250 ml apa, toate condimentele, plus sare si piper negru. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 25 minute.
  • * daca nu va incanta aromele exotice ale sosului, puteti adauga doar marar tocat deodata cu dovleceii (pasul 7)
  • In acest timp de taie dovleceii felii groase pe lungime (daca sunt mici ii puteti taia doar in doua). Se ung cu ulei pe ambele parti. Se coc pe tigaia grill pana prin urme frumoase de gratar (cam 5 minute / parte). Nu trebuie sa fie facuti de tot, doar sa se rumeneasca, fiindca ii veti finisa in sos. Se scot feliile rumene pe tocator si se taie bucati potrivite. Se presara cu putina sare.
  • Se adauga dovleceii in sos si se continua fierberea, fara capac de data asta, inca 15-20 minute, pana sosul scade si dovleceii sunt facuti. Nu amestecati in sos in acest timp sa nu se rupa feliile de dovlecei. Daca simtit nevoia, puteti scutura tigaia cu miscari fata-spate ca sa se aseze continutul.
  • Se serveste cald cu couscous (sau bulgur).

Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Vintele umplute, perinite de vinete umplute cu carne si sos picant, sunt delicioase. Este o reteta turceasca si se poate servi la orice ocazie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 vinete (mai lunguiete)
  • ulei pentru uns
  • 100 ml sos de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 ardei semi-iute bulgaresc (sau 1 ardei iute verde)
  • 1/4 ardei gras (rosu)
  • sare
  • Umplutura
  • 250 gr carne tocata 
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingura pasta de ardei (dulce sau iute sau amestec intre cele doua, dupa gust)
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/2 lingurita condiment turcesc
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare

Cum se prepara

  • Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute.
  • Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.
  • Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (retineti putin pentru final), se presara sare si se framanta cateva minute.

  • Se tine la rece pana e nevoie de ea.
  • Se taie codita vinetelor.
  • Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile).
  • Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile incat se pot rula, nu trebuie sa fie facute de tot).
  • Pe masura ce le scoateti din tigaia grill, presarati vinetele cu putina sare.
  • Luati cate doua felii de vinete, avand grija sa fie cam de aceeasi dimensiune. Se aseaza una peste alta in cruce (vezi poza 5). Se pune in centru 1 lingura de umplutura si se niveleaza (vezi poza 6).
  • Se ridica marginile opuse a feliei de jos (vezi poza 7). Se ridica apoi celelalte doua margini si se intoarce pachetul cu partea impachetat in jos (vezi poza 8). Se aseaza pachetul intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa tina toate pachetele fara a fi inghesuite. Repetati pana terminati toate feliile de vinete.
  • * vasul meu are 25 x 15 cm si a fost la limita pentru 6 pachete, au fost un pic prea inghesuite
  • Taiati ardeiul gras fasii pe care le introduceti intre pachete.
  • Amestecati sosul de rosii cu apa si turnati pe margine tavii.
  • Presarati verdeturile retinute deasupra. Asezati ardeiul iute deasupra.
Lasa un comentariu |