Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Chiftele cu cartofi si somon

Chiftele cu cartofi si somon

Reteta postata de Silvia · 1.8k afisari
Gutui umplute cu carne

Gutui umplute cu carne

Reteta postata de Marcela · 1.7k afisari
Îngheţată cu seminţe de cânepă

Îngheţată cu seminţe de cânepă

Reteta postata de Silvia · 2.3k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Capsunica

O reteta santoasa , o reteta gustoasa , un prepparat pentru mesele festive,

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 400 g de somon
  • 400 g de cartofi
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura de pătrunjel
  • 2 fire de ceapa
  • 1/2 legatura de marar
  • sare, piper

Cum se prepara

Pasul 1: Pune cartofii in apa clocotita si fierbe-i 15 minute.

Pasul 2: Paseaza cartofii si adauga coaja si sucul de la lamaie, oul batut, frunzele de ceapa verde, patrunjelul si mararul tocate, plus sare si piper, dupa gust.

Pasul 3: Pune la fiert o oala cu apa si posaza somonul 5-7 minute.

Pasul 4: Rupe somonul in bucatele si adauga-l in amestecul de cartofi.

Pasul 5: Portioneaza compozitia in forma de chiftele si da-le prin faina.

Pasul 6: Prajeste chiftelele in ulei incins cate 3 minute pe fiecare parte.

Gutui umplute cu carne

În sezonul gutuilor, dulceaţa nu este singurul preparat la care să te gândeşti. Gătit, aromatul fruct se transformă într-o pulpă moale, care dă cărnurilor fine o savoare aparte. Aroma dulce-acrişoară a gutuilor se combină de minune cu carnea fragedă de miel în această reţetă, care este inspirată din Ayva dolması-ul turcesc, doar că în acela se foloseşte şi orez. Elenii au, la rândul lor, reţete de gutui umplute cu carne de vită, în care rodiile sau nucile reprezintă ingrediente cheie. Dacă nu ai încercat până acum un astfel de preparat, reţeta simplificată de mai jos te va ajuta să descoperi aromele aparte ale gutuilor gătite.

Ce ingrediente iti trebuie

6 gutui mari

1 lămâie

6 linguri de unt nesărat sau margarină

2 cepe mari, tocate marunt

350g carne de miel dezosată, tocată

1 roşie mare, fermă, coaptă sau 2/3 cană de piure de roşii la conservă

Sare şi piper negru proaspăt măcinat

1 linguriţă de scorţişoară

½ linguriţă de cuişoare

1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

1 cană de apă

Cum se prepara

Timp de preparare: 25 minute Timp de gătit: 45-60 minute

1. Preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Taie partea superioară a gutuilor şi păstează-le, pentru că le vei folosi ca pe nişte capace după umplere. Scoate seminţele gutuilor şi aruncă-le, apoi scoate o parte din pulpa fructelor, doar atât cât stratul de gutuie rămas să aibă 2-4 cm grosime. Stropeşte interiorul cu coajă cu lămâie. Pulpa de gutui obţinută se toacă mărunt şi se stropeşte cu puţină lămâie.

2. Se topesc 2 linguri unt într-o tigaie mare, la foc mic, şi se adaugă ceapa. Acoperă şi găteşte ceapa amestecând din când în când, până când devine auriu-maronie (cca 15 minute). Adaugă în tigaie pulpa de gutui rămasă şi carnea de miel şi amestecă. Apoi dă căldura la mediu şi găteşte până când carnea se rumeneşte uşor. Adaugă roşiile din conservă sau roşia tocată, sare, piper, scorţişoară şi cuişoare. Lasă pe foc mediu, până când tot lichidul este absorbit. Dă amestecul deoparte de pe foc, lasă-l la răcit, iar apoi amestecă pătrunjelul în compoziţie

3. În fiecare carcasă de gutuie pune câte puţin unt şi unge-o un pic pe interior. Umple cu amestecul de carne la maxim, formând chiar o movilă mică la fiecare fiecărui fruct. Acoperă fiecare gutuie cu capacele rămase de la curăţare, fără să presezi.


4. Foloseşte un vas de yena sau de sticlă adânc, în care aşază gutuile. Topeşte restul untului şi toarnă-l peste fructe. Adăugă apa, acoperă vazul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc mediu, pentru 45-60 de minute. Ca să verifici dacă e gata, încearcă guturile cu o furculiţă: pulpa lor ar trebui să fie moale, iar umplutura perfect fiartă. Se servesc calde.

Îngheţată cu seminţe de cânepă

Îngheţată cu seminţe de cânepă

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   2.3k afisari
 2.3k afisari

Conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate. Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, macrou, sardine, seminţe de cânepă – Omega 3, şi ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 80 gr de nuci caju, hidratate timp de 8 ore
  • 40 gr seminţe de cânepă, hidratate timp de 15 min
  • 1-2 banane, tăiate în bucăţi şi congelate timp de 12 ore
  • 1 avocado, feliat şi congelat timp de 12 ore
  • 2 linguri miere
  • 100 ml apă
  • 1 lingură suc lămâie
  • pudră de vanilie

Cum se prepara

Această îngheţată se prepară foarte uşor: mixăm toate ingredientele într-un blender până când obţinem o cremă pufoasă şi extrem de delicioasă.


Semintele de canepa au un gust placut si pot fi consumate foarte usor, ca atare, sau sub forma de gustare si dulciuri, inghetate.

De asemenea, merg de minune, in orice salate. Pot fi amestecate cu usurinta in blendere, imbogatind considerabil savoarea sosurilor de salate si a bauturilor racoritoare naturale sau a sucurilor proaspete.


Lasa un comentariu |