Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Aperitiv cu aluat crocant si legume

Aperitiv cu aluat crocant si legume

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
PUI GUSTOS,  ÎN STIL ITALIAN

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Reteta postata de Silvia · 2.0k afisari
LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

Reteta postata de Mary · 1.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Dulceata22

Aperitiv cu aluat crocant si legume

Un meniu indraznet, pentru toata familia, in care ingrediente usoare si proaspete sunt pregatite si prezentate cu fastul cuvenit momentului,

Ce ingrediente iti trebuie

4 Portii ,

  • 5 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline
  • 4 fire de sparanghel
  • 2 morcovi
  • 4 fire de praz
  • 1 gulie
  • 1 dovlecel zucchini verde
  • 3 ardei capia (sau ardei rosii)
  • 300 conopide proaspate sau congelate
  • 3 ardei galbeni grasi
  • 1 fir de cimbru

Cum se prepara

1.. Pun la fiert o jumatate de conopida, in apa rece. Cand se inmoaie, o scot si pun in aceeasi apa jumatatea de gulie, apoi prazul. Procedez la fel cu sparanghelul si dovlecelul taiat rondele, pe care insa le las doar 1,5 minute. Pun deoparte legumele fierte.


2: Deschid 5 foi de placinta, asezate una langa cealalta, si intind pe toata suprafata lor, cu pensula sau cu mana, un pic de ulei de masline. Apoi le suprapun. Peste prima foaie pun un pic de ulei de masline, asez alta foaie, din nou pun un pic de ulei, pana cand termin cele 5 foi etajate. Strang cu ambele maini foile, dinspre extremitati spre mijloc, adunandu-le si botindu-le. Le pun intr-o tava, pe care o dau la cuptor 13 minute, la 170 grade C.


P3: Coc pe plita sau in cuptor ardeii galbeni si capia. Ii tai in jumatate si in curat de seminte si nervuri. Ii fac rulouri, astfel: pe suprafata de lucru pun jumatate de ardei galben, intind peste el doua jumatati de ardei capia pe orizontala, deasupra pun alta jumatate de ardei galben. Rulez ardeii, iar cilindrul format il tai in trei. Obtin niste spirale colorate de ardei.


4: Intr-o tigaie, sotez conopida, pe care o desprind in buchetele, sparanghelul, prazul dovlecelul. Asezonez cu sare, piper si firul de cimbru.


5: Scot din cuptor foile de placinta aurii, botite si crocante, si le asez pe platoul pe care le voi servi. Deasupra lor, asez legumele – buchetele de conopida, sparanghel, praz, dovlecel. Adaug spiralele din ardei si gulia, taiata ca pentru carpaccio, in felii foarte subtiri, aproape transparente. Torn deasupra un strop de ulei de masline si decorez cu cimbru.

Delicios !

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Este o reteta italiana, este un preparat gustos, usor de facut, sanatos si mai ales sanatos. Un preparat ideal si pentru mesele festive.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 bucăți piept de pui si 2 aripioare
  •  1 ardei gras roșu, 1 ardei galben
  •  90 g prosciutto
  •  3 căței de usturoi pisați
  •  200 g roșii tocate
  •  130 ml vin alb
  •  150 ml supă de pui
  •  ulei de masline
  •  2 linguri capere
  •  o mână de pătrunjel
  •  sare, piper, oregano, cimbru

Cum se prepara

Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.


În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor. Mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente în tigaie. Amestecă bine.


Adaugă și carnea peste ingredientele din tigaie, supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).


Caperele și pătrunjelul proaspăt se adaugă fix înainte de servire.

Un deliciu !

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

CE POATE FI MAI BUN, DECAT PLACINTELE NOASTRE TRADITIONALE ?? Langos, cu branza sau samantana si usturoi, sunt cele mai delicioase deserturi traditionale, usor de preparat si economice. un deliciu pentru toti !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 250 g faina
  •  150 ml apa calduta
  •  1/2 bucata cub de drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahar
  •  2 cani ulei

pentru umplutura

  • 200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere, samantana cu usturoi sau chiar si dulceata

Cum se prepara

Dizolvă într-un castron drojdia şi amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine preparatul.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu un prosop. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, pentru aproximativ 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi din aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe șervețele de hârtie şi se lasă la scurs. Fiecare bucățică de langoși se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Lasa un comentariu |