Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa de chimen servita cu crutoane

Supa de chimen servita cu crutoane

Reteta postata de Felicia7 · 3.5k afisari
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni

Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Reteta postata de Silvia · 2.0k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.7k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.2k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.2k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 4.9k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

Supa de chimen servita cu crutoane

Supa de chimen servita cu crutoane

Reteta postata de Felicia7  · 
Felicia7     Supe și Ciorbe   3.5k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 250g zarzavat (morcov, patrunjel, ceapa)
  • 1 frunza telina
  • 1 lingurita rasa chimen
  • 2 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • 20g faina

Cum se prepara

O lingurita cu varf de faina se rumeneste fara ulei, amestecand mereu sa nu se arda, pana devine maron-deschis. Se trage apoi la o parte, se pune uleiul si chimenul si se lasa 2 minute sa se incalzeasca la caldura oalei, se pune apoi un varf de cutit de boia si se stinge imediat cu 2 litri supa in care a fiert inainte zarzavatul.


Se lasa cateva clocote, se potriveste cu sare si se serveste cu crutoane de paine prajita si taiata cubulete. Crutoanele se servesc in farfurie la masa, altfel se umfla prea tare.

Un preparat pentru zilele festive, este delicios si usor de preparat,

Ce ingrediente iti trebuie

1 portie,

  • 300 g de cotlet de porc
  • 10 ml de vin alb
  • sare si piper
  • 1 lingura de sos de soia
  • 50 ml de smantana pentru gatit
  • 100 g de hribi proaspeti
  • bucatele de rosie confiata
  • cateva frunzulite de rozmarin
  • 200 g de cartofi
  • ulei de masline

Cum se prepara

Pasul 1: Spal carnea si o usuc cu un prosop de bucatarie, apoi o prajesc la gratar pe toate partile.

Pasul 2: Spal cartofii si-i coc in coaja, la o temperature de 160°C, timp de o ora si jumatate. Dupa ce se coc, ii curat, ii tai in bucati mai mari si ii pun intr-o tava cu ulei de masline si rozmarin, apoi ii bag la cuptor pana se rumenesc. Ii scot de la cuptor si ii amestec cu rosiile confiate taiate marunt.

Pasul 3: Pentru sosul de hribi, tai ciupercile, le trag la tigaie cu un pic de ulei de masline si le sting cu vinul alb, apoi adaug sosul de soia si smantana pentru gatit.


Servesc impreuna, calde, carnea, sosul de ciuperci si cartofii.

delicios !

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Daca e vara e timpul sa te reindragostesti de gratar. Poti incerca lucruri inedite: fructe coapte pe gratar. cand incingi un gratar nu uita ca poti prepara si un desert delicios.

Ce ingrediente iti trebuie

4 Portii

  • 1 lingura de amaretto
  • 4 nectarine, taiate in doua, fara samburi
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 150 gr de branza de vaci, degresata
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 150 g mascarpone
  • frunze de menta,

Cum se prepara

Pasul 1: Amesteca mascarpone cu branza de vaci pana cand obtii o crema omogena. incorporeaza zaharul vanilat si amaretto, iar apoi da crema la rece.

Pasul 2: Unge jumatatile de nectarine cu ulei de masline. Coace-le pe gratar timp de 1 minut pe fiecare parte.

Pasul 3: Asaza-le pe farfurie, pune cate o lingura de crema deasupra fiecareia si decoreaza cu frunze de menta.

delicioase si gustoase !

Lasa un comentariu |