Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Tartar sanatos- de somon si avocado

Tartar sanatos- de somon si avocado

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Reteta postata de Irina · 3.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Yummy

Tartar sanatos- de somon si avocado

Tartarul este usor de preparat sanatos si satios, Se prepara usor si este ideal pentru mesele festive.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 250 g somon
  •  2 avocado
  •  3 linguri iaurt
  •  o lingura maioneza
  •  o lingurita mustar iute
  •  o legatura marar
  •  biscuiti aperitiv sau
  •  paine
  •  lamaie
  •  sare

Cum se prepara

  • 1. Se taie marunt somonul si se amesteca bine cu mararul fin tocat si suc de lamaie, dupa gust.
  • 2. Se da la rece si, intre timp, avocado se taie in doua, cele doua jumatati se invart invers acelor de ceasornic, se scoate samburele si apoi pulpa.
  • 3. In mixer se pune pulpa de avocado, iaurtul, maioneza, mustarul, sare si se mixeaza nu foarte marunt.
  • 4. In farfurii se asaza cercuri de metal si se pune intai un biscuite sau se decupeaza paine si apoi se pune un prim strat de somon, apoi, avocado si iar somon. Se dau 10 minute la rece si se servesc cu lamaie deasupra.

  • sfaturi utile.
  • 1. Stropeste pulpa de avocado cu putina zeama de lamaie, inainte de a o mixa la robot, sa isi pastreze culoarea proaspata.
  • 2. Foloseste iaurt de capra sau un iaurt mai gras pentru acest preparat, pentru ca va capata un gust mai fin.
  • 3. Pentru o aroma deosebita, poti folosi si cateva grame de somon afumat, pe care il combini cu somonul din conserva.

Un preparat clasic, pentru care te poti folosi de cateva ingredientele pe care le gasesti rapid in bucatarie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 cani linte rosie
  • 6-8 cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc
  • cimbru
  • putin lapte
  • cateva rosii cherry

Cum se prepara

Cartofii se fierb si se dau prin razatoarea mare, dupa care se asaza intr-un bol. Deasupra lor presaram putina sare si o cantitate mica de lapte, pentru a obtine o consistenta apropiata de cea a unui piure. In paralel, spalam si fierbem lintea si o amestecam apoi cu sare, usturoi, suc de rosii, cimbru si busuioc, pana cand obtinem o pasta.

Intr-o tava tapetata cu ulei si pesmet, asezam mai intai jumatate din cartofii rasi, deasupra pasta de linte, iar un al treilea strat va fi format din ultima cantitate de cartofi.

Poti adauga si cateva rosii cherry la final, dupa care preparatul poate fi introdus la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Reteta postata de Irina  · 
Irina       Deserturi   3.6k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru aluat

  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g unt
  • 100g stafide
  • 4-5 linguri rom
  • 50g nuci tocate marunt
  • coaja rasa de la lamaie

Pentru umplutura

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie
  • 100 g unt
  • 1 lingura griş
  • 1 lingura făină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 500 g făină albă
  • 3-4 linguri rom
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 1 pachet mic drojdie de bere

Cum se prepara

Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai mari în bucătărie, apoi la foc mare pentru copt. Tava în care se va coace pasca se unge cu grăsime şi se tapetează cu hârtie de copt.


Se foloseşte făină albă de bună calitate, uscată şi păstrată în bucătăria încălzită cel puţin 3-4 ore, înainte de folosire. În acest timp se poate cerne de 2-3 ori. Drojdia de bere trebuie să fie proaspătă, în perioada de garanţie indicată pe ambalaj. Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească până la călduţ, pe grătarul aragazului. Untul se freacă până se înmoaie sau se topeşte la cald, iar stafidele se spală, se curăţă şi se stropesc cu rom.


Se dizolvă drojdia de bere, o linguriţă rasă de zahăr şi un gălbenuş în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se amestecă cu 1-2 linguri făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 5-10 minute. Între timp, zahărul se dizolvă în laptele căduţ şi se aromează cu zahărul vanilat, iar un albuş se bate spumă cu un praf de sare.


Maiaua crescută se amestecă cu restul de făină cernută, laptele călduţ, două gălbenuşuri, jumătate din untul topit şi albuşul bătut spumă cu sare. Se frământă energic până se desprinde de pe vas sau se mixează până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute. Aluatul este bine crescut atunci când îşi dublează volumul.


Pentru a obţine un aluat foarte bun, cu o textură fină care să se desfacă fâşii, este bine să se mai frământe o dată. La aluatul crescut se adaugă coaja rasă de la o lămâie, stafidele macerate şi nuca tocată. Se frământă adăugându-se şi câte puţin unt, până se distribuie uniform stafidele şi nucile. Dacă aluatul se frământă o singură dată, atunci toate ingredientele se adaugă la primul frământat.


Se adaugă şi ultima parte de unt topit. Acum nu se mai frământă, ci se împătureşte, ridicând aluatul de la margine spre mijloc, bătând aluatul cu dosul mâinii până se încorporează tot untul. Se repetă această operaţie şi se roteşte vasul în care frământăm, astfel încât aluatul să se întindă în toate direcţiile. Se acoperă cu un şervet şi se lasă din nou la dospit într-un loc cald, ferit de curent. Aluatul va creşte mai repede, în doar 15-20 minute.


Între timp, separat, într-un alt castron se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt. vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt.


La crema de ou se adaugă brânza dulce, făina şi untul frecat spumă. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă. Aluatul crescut se împarte în două. Se întind apoi două foi rotunde după dimensiunea tăvii. Una din foi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, iar cealaltă foaie se lasă pe planşeta presărată cu puţină făină. Se lasă din nou la crescut, 10 minute.


Crema de brânză se toarnă în tavă, peste aluatul crescut. Se pune în strat uniform, având grijă să nu se apese pe aluatul crescut. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se presează pe margini să se unească cele două foi. Se unge cu ou, se presară migdale şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 55-65 minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr.

Lasa un comentariu |