Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga cu ciuperci

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari
Ciuperci cu unt şi usturoi-pentru musafirii pofticiosi

Ciuperci cu unt şi usturoi-pentru musafirii pofticiosi

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.9k afisari
Prajitura cu dovleac si nuci

Prajitura cu dovleac si nuci

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Iulia

Mancare traditionala este gustoasa, usor de prepara si este sanatoasa. se prepara repede si nu este costisitoare.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii,

  • 300 g faina de porumb
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 2 fire de cimbru
  • 200 g branza de capra El Pastor, sau ce branza va place,
  • 200 g crema de branza
  • 60 g branza cheddar
  • 30 g hribi uscati sau orice ciuperci aveti, fie proaspete fie uscate sau congelate
  • 2 catei usturoi

Cum se prepara

Pasul 1: Incepe cu ambele focuri in acelasi timp: pune la incalzit untul cu usturoi si cimbru, si ceaunul cu apa si lapte, in portii egale.

Pasul 2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.

Pasul 3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. Dupa cateva minute, arunca in tigaie crengutele de cimbru verde, sa-si lase si ele aroma

Pasul 4: Intre timp, in ceaunul de mamaliga, in apa si laptele fierte, punem faina de porumb si un praf de sare. Dupa ce fierbe bine faina, adauga untul, crema de branza, branza de capra si branza cheddar. Ideal e sa obtii o consistenta absolut cremoasa, aproape curgatoare.

Pasul 5: In tigaia cu unt aromatizat, pune feliile de hribi rehidratati si rumeneste-i putin, pana capata gust si luciu. Asaza-i deasupra fiecarei portii de mamaliga cremoasa, presara si frunze de cimbru deasupra.


Ciuperci cu unt şi usturoi-pentru musafirii pofticiosi

Este o reteta pentru mesele festive, este gustoasa, un deliciu. Are un gust mult mai bun dara aveti ciuperci proaspete, culese din padure, care o aroma speciala.

Ce ingrediente iti trebuie

70 g unt topit

4 căţei de usturoi

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă rozmarin

sare

piper

1,5 kg ciuperci champinion

Cum se prepara

Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius.

Într-o tavă se pune o foaie de copt.

Într-un vas se amestecă untul, usturoiul, sucul de lămâie, cimbrul şi rozmarinul.

Se asezonează cu sare şi piper.

Ciupercile se pun într-un singur strat pe foaia de copt.

Se toarnă compoziţia cu unt şi se amestecă uşor cât să se combine.

Se pun la cuptor pentru 12-15 minute.

Din când în când se mai misca putin tava.

Se servesc atat cald cat si reci.

Sunt delicioase.

Prajitura cu dovleac si nuci

Este un desert de toamna, gustos si adorat de copii mai ales ca nu dureaza mult pregatirea lui si la un pret mic, fata de produsele din comert,

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 1 pachet de foietaj
  • 100 g de pesmet
  • 300 g zahar
  • 250 g de miez de nuca
  • zahar pudra pentru decor
  • 3 kg de dovleac
  • 150 g de unt
  • 5 g de scortisoara
  • 1 ou

Cum se prepara

Pasul 1: Dau pe razatoarea mare dovleacul. Pun pe foc o oala in care bag untul, iar dupa ce s-a topit, adaug dovleacul ras, scortisoara si zaharul. Amestec foarte bine si las 25 de minute, la foc potrivit. Iau de pe foc, adaug pesmetul si miezul de nuca si las la racit.

Pasul 2: Peste o forma rotunda de tarta sau placinta, pe care o ung cu unt, pun foietaj (nu foarte subtire). Apas un pic cu degetele, ca sa ia forma recipientului, si intep cu furculita in 3-4 locuri. Las la cuptor, la 180˚C, 10 minute. Scot tava, o las la racit, pun compozitia de dovleac cu nuca si astern deasupra o alta foaie de aluat. Ung foietajul cu ou si mai bag vasul la cuptor inca 35-40 de minute, la 175˚C.

Pasul 3: Scot de la cuptor, las la racit, apoi pudrez foietajul cu scortisoara si zahar pudra prin sita. Se taie cu atentie, ca pe tort sau scotand „cuiburi” rotunde.

Lasa un comentariu |