Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

FOCACCIA CU BRANZA

FOCACCIA CU BRANZA

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.3k afisari
TARTĂ DE CARTOFI CU CASCAVAL

TARTĂ DE CARTOFI CU CASCAVAL

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.0k afisari
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 2.3k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Felicia7

FOCACCIA CU BRANZA

Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice și consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Acum, focaccia este servită ca un aliment obișnuit. Sunt excelente dimineata la micul dejun, calde au un gust de senzatie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • - 500 g faina 000
  • - un praf de sare
  • - 45 ml (3 linguri) ulei de masline 
  • - 300 ml apa calduta
  • - 500 g branza

Daca doriti, puteti sa adaugati si masline negre taiatate marunt, da un gust bun.

Cum se prepara

  • - se amesteca toate ingredientele, in afara de branza; se framanta aluatul 8-10 minute, apoi se inveleste in folie alimentara si se lasa o ora, la temperatura camerei;
  • - se incinge cuptorul la 200 de grade C;
  • - se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, pe rand, pe blatul usor infainat; aluatul trebuie sa fie cat mai subtire, aproape transparent (dar nu chiar ca la strudel);
  • - se unge cu ulei tava de copt, se aseaza prima foaie de aluat; se pun bucatele de branza deasupra, apoi se acopera cu cealalta foaie de aluat;
  • - se taie marginile de aluat care depasesc tava, se lipesc bine cele 2 foi - eu le-am indoit, cea de jos peste cea de sus, si le-am apasat cu o furculita;
  • - se inteapa aluatul din loc in loc, ca sa aiba pe unde sa iasa aburul; se unge cu ulei si se presara putina sare;
  • - se coace focaccia timp de 8-10 minute, pana cand devine galben-aurie;
  • - se lasa la racit pana cand se poate manevra, apoi se taie bucati si se serveste calda.
  • Excelenta pentru toata familia !
TARTĂ DE CARTOFI CU CASCAVAL

Este un preparat gustos, economic si se prepara rapid. Daca doriti putei sa puneti in farfurie alaturi de tarta si o friptura gustoasa, si rezulta un meniu ideal.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 400 g cascaval afumat
  •  2 catei de usturoi
  •  50 g unt
  •  150 g bacon afumat
  •  1 kg cartofi noi
  •  1 legatura patrunjel

Cum se prepara

1. Se spala si se curaţa cartofii, se feliaza cât se poate în felii nu foarte groase.

2. Se pun într-o tigaie cu unt topit împreuna cu baconul afumat taiat cubuleţe. Se lasa la prajit 15 minute.

3. Când sunt aurii si prajiţi, se adauga usturoiul pisat, se amesteca si se pun deasupra felii de cascaval.

4. Când cascavalul s-a topit, cartofii sunt gata, se retrag de pe foc, se presara patrunjel si se servesc imediat.


Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   2.3k afisari

Cele mai delicioase clatite cu mere sunt pentru cei mici. Sanatoase si gustoase, usor de preparat si un deliciu olandez in farfurie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 mar acrisor
  • 2 linguri unt
  • Aluat
  • 1 ou
  • 100 gr faina alba
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 1 priza sare
  • 2 linguri zahar
  • Pentru ornat
  • zahar aromat: 2 linguri cu varf zahar pudra + 1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • sirop de zahar (sau sirop de artar, miere, smanatana)
  • Portii: 2

Cum se prepara

  • Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga sarea si untul topit.

  • Marul se curata de cotor folosind instrumentul acesta. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea de aici pentru a taia felii subtiri egale.

  • Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura de unt, la foc mediu. Se aseaza frumos feliile de mere, fiindca ele vor fi "fata" clatitei.
  • Se prajesc 1 minut, apoi se intorc. Imediat ce le-ati intors, turnati aluat peste mere (2 polonice).
  • Aluatul nu trebuie sa fie gros, dar sa fie suficient astfel incat sa acopere merele. Daca raman gauri in aluat, nivelati-l cu dosul unei linguri.
  • Prajiti clatita timp de aprox 3-4 minute, pana deasupra aluatul este inchegat.
  • Puteti verifica asta atingand aluatul cu degetul in cateva locuri iar daca nu va ramane aluat pe deget e ok.
  • Intoarceti clatita folosind o farfurie mai larga decat tigaia. Coaceti pe a doua parte inca 2 minute.
  • * o tigaie dubla este ideala pentru aceste clatite, se intorc usor, insa si metoda cu farfuria functioneaza bine, trebuie sa fiti doar atenti sa faceti miscarea de intoarcere rapid.
  • Pudrati cu zahar aromat si stropiti cu sirop de zahar.


  • Repetati operatiunile si pregatiti a doua clatita.
  • Delicios !
Lasa un comentariu |