Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

FOCACCIA CU BRANZA

FOCACCIA CU BRANZA

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.3k afisari
Sarmale cu linte

Sarmale cu linte

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.2k afisari
TORT CU FRIŞCĂ ŞI ANANAS

TORT CU FRIŞCĂ ŞI ANANAS

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Stea

FOCACCIA CU BRANZA

Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice și consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Acum, focaccia este servită ca un aliment obișnuit. Sunt excelente dimineata la micul dejun, calde au un gust de senzatie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • - 500 g faina 000
  • - un praf de sare
  • - 45 ml (3 linguri) ulei de masline 
  • - 300 ml apa calduta
  • - 500 g branza

Daca doriti, puteti sa adaugati si masline negre taiatate marunt, da un gust bun.

Cum se prepara

  • - se amesteca toate ingredientele, in afara de branza; se framanta aluatul 8-10 minute, apoi se inveleste in folie alimentara si se lasa o ora, la temperatura camerei;
  • - se incinge cuptorul la 200 de grade C;
  • - se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, pe rand, pe blatul usor infainat; aluatul trebuie sa fie cat mai subtire, aproape transparent (dar nu chiar ca la strudel);
  • - se unge cu ulei tava de copt, se aseaza prima foaie de aluat; se pun bucatele de branza deasupra, apoi se acopera cu cealalta foaie de aluat;
  • - se taie marginile de aluat care depasesc tava, se lipesc bine cele 2 foi - eu le-am indoit, cea de jos peste cea de sus, si le-am apasat cu o furculita;
  • - se inteapa aluatul din loc in loc, ca sa aiba pe unde sa iasa aburul; se unge cu ulei si se presara putina sare;
  • - se coace focaccia timp de 8-10 minute, pana cand devine galben-aurie;
  • - se lasa la racit pana cand se poate manevra, apoi se taie bucati si se serveste calda.
  • Excelenta pentru toata familia !

Sarmale orice gospodina stie si este o mancare delicioasa

Ce ingrediente iti trebuie

Ingrediente:

 

  • 1 cana linte rosie
  • 1 cana orez
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • varza murata, dulce, frunze de vita de vie, dupa cum va place
  • ciuperci
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • o portocala pentru ornat

Cum se prepara

Sarmalele cu linte sunt preparate de orice gospodina mai ales in ajunul sarbatorilor, in zilele cu post.

Sarmalele cu linte se prepara dupa aceiasi reteta ca si cu carne,

se pot prepara cu varza acra, varza dulce, frunze de vita de vie


TORT CU FRIŞCĂ ŞI ANANAS

Cel mai usor tort de prparat si cel mai aratos ! Tort cu frişcă şi ananas , delicios si o idee perfectă de tort pentru o zi aniversară sau pentru Cracin, Anul Nou, Paste si mai ales cand aveti musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru aluat

  •  5 ouă
  •  200 g zahăr
  •  200 g făină
  •  1 lingurita praf de copt
  •  40 g migdale tăiate mărunt
  •  5 linguri apă caldă
  •  30 g unt
  •  unt şi făină pentru tapetat forma

Pentru umplutură

  •  500 g ananas din compot
  •  500 g brânză proaspătă
  •  75 g zahăr
  •  3 linguri lapte praf
  •  8 foi gelatină
  •  500 ml smântână pentru frişcă
  •  1 pachet zahăr vanilat
  •  50 g migdale tăiate mărunt

Pentru ornat

  •  1 cireaşă confiată
  •  migdale fin tăiate

Cum se prepara

1. Bate ouăle cu zahărul şi 5 linguri de apă caldă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi migdalele. Amestecă uşor, toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute. Lasă să se răcească şi se foloseşte a doua zi.

2. Gelatina se lasă la înmuiat, iar ananasul din compot se taie cubuleţe. Păstrează două felii de ananas pentru ornat. Frişca se bate cu zahărul vanilat şi se pune la rece, iar brânza proaspătă se mixează cu zahărul şi laptele praf. Separă o mică parte din brânză şi amestec-o deasupra unui vas cu apă caldă cu gelatina. Se înglobează apoi în toată crema de brânză şi se adaugă cubuleţele de ananas, migdalele şi jumătate din frişcă.

3.Taie blatul transversal în două foi, care se însiropează cu siropul din compot şi se umplu cu crema de brânză. Se păstrează 1/3 din frişcă pentru ornat, iar cu restul se îmbracă tortul.

Ornează apoi cu migdale, frişcă, ananas şi cireaşa confiată.

Lasă 2 ore la rece şi după aceea se poate servi.

Lasa un comentariu |