Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Sparanghel in foitaj

Sparanghel in foitaj

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
Ravioli cu ciuperci si sunca Coppa di Pama

Ravioli cu ciuperci si sunca Coppa di Pama

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Reteta postata de Irina · 1.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Georgiana

O reteta foarte usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii,

  • 1 foaie de aluat foitaj
  • 1 legatura de sparanghel subtire
  • 200 g mozzarella
  • 1 lingurita cu unt
  • 200 g sunca de Praga
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 felie de lamaie
  • 1 ou
  • sare

Cum se prepara

Pasul 1: Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatarea completa (lasa necuratati 5-6 cm de la varf). Taie partea lemnoasa de la baza si incepe curatarea de jos in sus, pana in apropiere de varf. Spala bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasa in apa!

Pasul 2: Pune la fiert 1,5 l de apa cu un praf de sare, o lingurita cu zahar, o lingurita cu unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste, opareste sparanghelul 2 minute, apoi scufunda-l repede in apa rece in care pui cateva cuburi de gheata, fara sa il lasi acolo, si il scoti imediat pe un platou.

Pasul 3: Taie aluatul de foitaj in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foitajul si da mozzarella prin razatoare.

Pasul 4: Sfatul meu: lasa aluatul sa se decongeleze incet, in frigider, iar cand il lucrezi, fa-o cat mai repede, pentru a nu-i da timp sa ajunga la temperatura din bucatarie. Daca, totusi, pregatirea a necesitat ceva timp, inainte de a-l introduce in cuptor, lasa preparatul final macar o jumatate de ora in frigider.

Pasul 5: Pune fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adauga mozzarella, ruleaza sunca in jurul sparanghelului, apoi pune totul pe aluatul de foitaj. Ia 2 colturi opuse ale aluatului taiat si inveleste sunca umpluta cu mozzarella si sparanghel.

Pasul 6: Bate un ou cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi unge fiecare rulou. Pentru a se coace, sparanghelul in foitaj are nevoie de aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 190 dde grade (cuptor cu convectie). Rulourile sunt gata cand au capatat o culoare frumoasa, aurie.

Ravioli cu ciuperci si sunca Coppa di Pama

Un ingredient folosit in multe dintre bucatariile lumii, pastele au tot felul de forme si marimi, aceasta diverstate nefiind insa intamplatoare. Unele se potrivesc mai bine in preparate cu sosuri, unele se folosesc mai ales in supe si salate, iar altele se pot umple. Ravioli sun foarte gustoase cu orice tip de sos.

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 2 portii :

  • 1 pachet de ravioli cu ricotta si spanac
  • 1 caserola cu ciuperci Champignon
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 pachet de sunca Coppa di Parma
  • parmezan
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara

  • Fierbe pastele ravioli conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Taie ciupercile in bucati de dimensiuni egale.
  • Soteaza-le in ulei de masline cu sare si piper.
  • 2: Amesteca ciupercile cu pastele ravioli si sunca Coppa di Parma taiata fasii.

    3: Decoreaza cu frunze de busuioc si parmezan ras.

    Delicios !!

    Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

    Ce ingrediente iti trebuie

    • o jumatate lingurita praf de copt
    • 150g faină de cocos
    • 6 oua
    • jumatate lingurita sare
    • apa minerala (cam un pahar mic)
    • 2 linguri zahar
    • jumatate lingurita esenta de vanilie

    Cum se prepara

    Într-un bol mare, bateți împreună făina de nucă de cocos, zaharul, praful de copt și sarea.


    Se adaugă ouăle, untul și esenta de vanilie și se amestecă pentru a se combina, dupa care se adaugă apa minerala si se mai amestecă putin. Se lasa compozitia cateva minute pentru a se îngroșa.


    Încălziți o tigaie mare la foc mediu și adaugați putin unt ca să se topească. Adaugați două sau trei linguri din compozitie in tigaie și răspândiți-le într-un cerc.


    Gatiti pana cand partea de jos devine maro auriu si in partea de sus apar cateva bule. Intoarceți cu grijă și continuați să gătiți până când a doua parte devine maro auriu.


    Scoateți din tigaie clatitile și păstrațile calde pe o farfurie sau foaie de copt în cuptor.


    Datorită variațiilor făinii de nucă de cocos, blatul poate fi prea subțire sau prea gros. Dacă blatul este prea subțire, adăugați o lingură suplimentară de făină de nucă de cocos. Dacă este prea gros, adăugați câteva linguri de apă minerală.

    Lasa un comentariu |