Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Reteta postata de Mary · 2.1k afisari
Cordon bleu

Cordon bleu

Reteta postata de Adina · 2.0k afisari
Tort de mere coapte cu nuci si seminte

Tort de mere coapte cu nuci si seminte

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Felicia7

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Daca doriti sa impresionati prietenii, atunci preparati Maki cu castravete. Este usor de preparat, gustos si mai ales sanatos. Este delicios si atractiv. Un deliciu !!

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 portie orez pentru sushi
  • 2 linguri furikake
  • 6 castraveciori de gradina
  • 6 foi nori
  • wasabi
  • ghimbir in saramura
  • sos de soia

Cum se prepara

  • Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.
  • Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).
  • Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.
  • Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  • Asezati pe foaie un strat subtire de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
  • * daca doriti rulouri mici, tip "one bite", puteti taia foaia nori in doua, vor iesi rulouri mai subtiri
  • Asezati betisoare de castravete la un capat (vine cam 1 castrevecior per rulou), in partea opusa zonei lasate libere.
  • Rulati, folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  • Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
  • * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  • Repetati pana terminati orezul. Rulourile se servesc presarate cu furikake, alaturi de wasabi, ghimbir in saramura si se inmoaie in sos de soia.
Cordon bleu

Cordon bleu

Reteta postata de Adina  · 
Adina   Mâncăruri cu carne   2.0k afisari
 2.0k afisari

O reteta delicioasa

Ce ingrediente iti trebuie

1 piept de pui dezosat, 6 felii subţiri de şuncă presată, 50 g caşcaval, sare, piper, 2 ouă, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.

Cum se prepara

Pieptul de pui se taie în felii cu grosime de cca. 1 cm, care se bat pe ambele părţi cu ciocanul de şniţele. Se presară sare şi piper pe carne, pe ambele părţi. Se taie caşcavalul în baghete mai groase pe care le aşezăm deasupra fiecărei felii de şuncă apoi rulăm. Pe fiecare felie de piept de pui punem câte o asemenea ruladă şi înfăşurăm strâns prinzând la capete cu scobitori. Într-un castron, se bat ouăle peste care adaugăm un praf de sare şi piper, apoi dăm rulourile formate prin făină, ou şi pesmet. Încingem uleiul şi prăjim ruladele în baie de ulei. Nivelul băii de ulei trebuie să depăşească jumătate din grosimea ruladei. Se întoarce carnea pe fiecare parte (de 3-4 ori) până se rumeneşte frumos. Ruladele rumenite se scot pe şerveţele absorbante. Următorul pas este scoaterea scobitorilor. Presărăm brânză rasă pentru decor şi servim fierbinte. Poftă bună!

Un desert excelent pentru zilele de toaman si sarbatorile de iarna Delicios si usor de preparat.

Ce ingrediente iti trebuie

6 portii,

  • 8 mere cu textura ferma
  • 200 g de amestec de nuci si seminte: fistic, migdale, alune,seminte de susan, caju
  • 4 oua
  • 100 g de unt sarat
  • 100 g de zahar brun
  • 200 g de migdale macinate
  • 2 linguri de miere lichida
  • 1 varf de cutit de scortisoara pudra

Cum se prepara

Pasul 1: Amesteca bine ouale cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul si untul.

Pasul 2: Intinde crema pe fundul unui vas mare de copt.

Pasul 3: Curata merele de cotorul din mijloc, dar nu si de coaja. Asaza-le in tava, apasandu-le in crema de migdale.

Pasul 4: Marunteste mixul de nuci si amesteca-l cu miere. Umple golul din interiorul merelor si pune din plin si deasupra lor.

Pasul 5: Coace tortul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand merele se inmoaie si crema de migdale prinde o crusta aramie.

Pasul 6: Serveste tortul cald, cu crema de branza vanilata sau inghetata de vanilie.

Lasa un comentariu |