Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Ciorba de varza alba cu carne de rață

Ciorba de varza alba cu carne de rață

Reteta postata de Raluca · 2.7k afisari
Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

Ciorba de varza alba cu carne de rață

Ce ingrediente iti trebuie

  • 400-500 g carne osoasa de rata
  • 1 morcov, patrunjel, telina (toate 200g)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 varza mica (500g grame)
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 250ml bors sau zeama de la muraturi, zeama de lamaie
  • 1 legatura marar

Cum se prepara

Carnea se pune la fiert cu 3l apa rece si putina sare. Zarzavatul ras prin razatoarea cu gauri mari se caleste 2 minute impreuna cu ceapa in 2 linguri de ulei, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se pune la supa.


Cand carnea este pe jumatate fiarta se pune varza taiata ca fideaua si ardeiul gras taiat felii.


Cand toate sunt fierte se pune rosia taiata felii si se acreste dupa gust. Se potriveste de sare si se mai fierbe cateva clocote. Se pune putin cimbru si marar.

CHIFTELUTE DELICIOASE PENTRU FAMILIE,dar, mai ales un preparat special pentru musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 2 portii :

  • 200 g branza Gouda
  • 500 g ciuperci
  • 1 bucata de piept de pui mare
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • marar, sare, piper, ulei

Cum se prepara

  • Da carnea prin masina de tocat si pune-o apoi intr-un castron. Adauga ceapa taiata foarte fin, oul, sare si piper, putin marar si amesteca bine.

  • 2: Curata ciupercile, taie-le marunt si caleste-le in putin ulei incins. Adauga putin piper macinat, se potriveste tare bine cu ciupercile.


    3: Da pe razatoare branza. Cand ciupercile sunt gata si a scazut apa pe care o lasa, ia de pe foc si lasa sa se racoreasca putin, apoi adauga branza rasa si amesteca.


    4: Ia cate o lingurita cu carne si turteste-o usor in palma. Asaza in mijloc o lingurita din umplutura de branza si ciuperci. Da forma rotunda chiftelutei. Procedeaza la fel pana termini de modelat toate chiftelutele apoi, fie le prajesti in ulei incins, fie le asezi pe tava tapetata cu hartie si le dai la cuptor aproximativ jumatate de ora.


    5: Sunt perfecte alaturi de un vin rose .

    un deliciu !

    Papanasi de românaș !!

    Papanasi de românaș !!

    Reteta postata de Marcela  · 
    Marcela   Deserturi   2.1k afisari

    O bunatate de panasi puteti gati si acasa, in stil romanesc, cu smantana si dulceata din belsug. Este usor, nu este costisitor si sunt mult mai sanatoasi si gustosi. Un deliciu pentru orice ocazie.

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
    • 100 gr zahar
    • 2 oua
    • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 esenta vanilie
    • 200 gr faina
    • smantana
    • dulceata
    • Bucati: 10

    Cum se prepara

    • Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina.

    • Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!

    • *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.

    • Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins
    • .
    • Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.

    • Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
    • Serviti papanasii cu smantana si dulceata. Cu dulceata de fructe de padure este delicioasa. Se poate servi si cu fructe proaspete.
    • Un deliciu

    Lasa un comentariu |