Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari
STUFAT DE MIEL

STUFAT DE MIEL

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari
Clatite cu fulgi de ovaz, nuci si sirop de artar

Clatite cu fulgi de ovaz, nuci si sirop de artar

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Jeni81

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

O salata fresh, usor de preparat si foarte gustoasa,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 portii,
  • 1 legatura de marar verde
  • 300 ml apa
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura mica de otet (sau zeama de lamaie)
  • 5 lingurite cu ulei de masline
  • 70 g mazare (optional)
  • 450 g branza halloumi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 1 legatura de ridichi (cu tot cu frunze)
  • jumatate de legatura de tarhon verde
  • 150 g bulgur
  • piper negru, sare de mare

Cum se prepara

Pasul 1: Pune bulgurul intr-un vas putin adanc si rumeneste-l, fara sa-l arzi, 7-10 minute, doar pana capata culoarea si mirosul de paine usor prajita.

Pasul 2: Da deoparte si adauga cubul de legume dizolvat in apa fierbinte. Amesteca bine, acopera si lasa sa se umfle bulgurul.

Pasul 3: Taie cepele verzi, dar nu marunt, si prajeşte-le uşor intr-o lingurita de ulei de masline incins. Taie felii subtiri ridichile, iar frunzele taie-le potrivit impreuna cu mararul si tarhonul.

Pasul 4: Taie branza halloumi in patru felii, stropeste-le cu o lingurita cu ulei de masline si presara putin piper negru macinat proaspat. Pune feliile pe gratarul incins cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Pasul 5: Intr-un castron, amesteca boabele de mazare (optional) cu ridichile, frunzele verzi, otetul, uleiul de masline ramas, sare si piper macinat dupa gust. Adauga tulpinile de ceapa, bulgurul (bine scurs de zeama daca nu a absorbit tot lichidul) si serveste salata cu feliile de halloumi pe gratar.

Pentru zilele festive, stufatul de miel este un preparat excelent si gustos.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 750 g carne de miel cu os
  •  8 legaturi ceapă verde
  •  5 legaturi usturoi verde
  •  2 linguri bulion
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita condimente pentru miel

Cum se prepara

1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.

2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.

3. Într-un vas de cuptor, se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.


Stufat de miel – trucuri de la gospodine

  • Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
  • Stufatul de miel se servește cu mămăligă caldă.
  • Pentru un gust deosebit, carnea pentru stufat de miel se călește puțin în untură.
  • Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Clatite cu fulgi de ovaz, nuci si sirop de artar

Cele mai delicioase clatite,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 portii,
  • 140 g de fulgi de ovaz
  • 50 g de nuci pecan
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g de nuci romanesti
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4 linguri de sirop de artar
  • 2 linguri de unt
  • 250 ml de lapte vegetal (de migdale,soia sau ovaz)
  • 2 oua
  • 10 g de fulgi de cocos

Cum se prepara

Pasul 1: Cu ajutorul unui robot de bucatarie, transforma fulgii de ovaz in faina.

Pasul 2: Toarna faina de ovaz intr-un bol, adauga laptele, ouale, scortisoara si sarea. Amesteca bine, pana obtii o pasta fina si omogena.

Pasul 3: Coace clatitele pe rand, intr-o tigaie antiaderenta unsa cu unt.

Pasul 4: Serveste-le cu nuci tocate, fulgi de cocos, sirop de artar si un praf de scortisoara.

Lasa un comentariu |