Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.1k afisari
PASTE- PLATOU SPECIAL -pulpa de miel

PASTE- PLATOU SPECIAL -pulpa de miel

Reteta postata de Mirela · 1.1k afisari
PASCĂ FĂRĂ ALUAT

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

Reteta postata de Mirela · 1.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 4.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 15.7k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 15.7k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 1.0k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 1.1k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 1.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Soffia

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • putin ulei
  • Crusta
  • 25 gr faina de migdale (sau migdale macinate fin in masina de cafea)
  • 25 gr seminte decorticate de canepa
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratati si macinati
  • 1/2 lingurita frunze de rozmarin tocate marunt (sau cateva frunze de salvie; sau oregano uscat; sau mix de ierburi toscane)
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita sare

Cum se prepara

Se taie pieptul de pui in fasii groase cat degetul mare de la mana. Daca sunt super subtiri fasiile se vor usca la cuptor.

  • Intr-un bol se bate bine oul cu laptele si sare.
  • Intr-un alt bol se amesteca ingredientele pentru crusta.
  • Se trec fasille de pui prin ou si se scutura un pic sa se scurga excesul.
  • Se trec fasiile prin amestecul de crusta.
  • Se aseaza la distanta unele de altele in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se stropeste fiecare fasie cu putin ulei (daca aveti, puteti folosi spray-ul cu ulei, e mai comod).
  • Se dau la cuptor la 200C pentru 20-25 minute (pana sunt placut rumene).
  • Se intorc la mijlocul timpului de coacere.
  • Un deliciu in farfurie !


PASTE- PLATOU SPECIAL -pulpa de miel

Mielul este simbolul sarbatorilor pascale, un platou delicios si frumos ornat, este ideal !

Ce ingrediente iti trebuie

8 portii :

  • 3 morcovi
  • 4 boabe ienibahar
  • 4 foi de dafin
  • 1 radacina de telina
  • 5 frunze cimbru
  • 3 frunze rozmarin
  • 4 cepe medii
  • 1 praz
  • 4 gulii
  • 200 g smochine uscate
  • 2 kg pulpe de miel
  • 4 pere
  • piper negru boabe
  • 1 sfecla rosie
  • 1 steluta anason
  • 2 fire busuioc pentru decorat
  • 500 g zahar
  • 1 l apa
  • sare
  • 130 ml ulei masline
  • 2 capatani de usturoi
  • 400 ml vin alb

Cum se prepara

Pasul 1: Curat de grasime pulpa de miel. Spal morcovul, telina si ceapa si le tai bucati mari. Rup in mana rozmarinul si cimbrul, tai in jumatate capatanile de usturoi. Masez bine carnea cu un amestec de ulei de masline, piper negru zdrobit si sare. In tava pentru cuptor, pun vinul alb, legumele (morcov, 2 cepe, telina), usturoi, rozmarin, cimbru si dafin, asez pulpa peste ele si dau la cuptor, la 180 grade C, timp de 1 ora si jumatate. Scot, acopar totul cu staniol si mai las la cuptor 45 de minute, pana cand mielul se rumeneste.

Pasul 2: Prepar siropul. Intr-o craticioara pun un litru de apa, 500g de zahar, anason si ienibahar. Curat, rad si adaug sfecla rosie. Las pe foc mic 25 de minute, pana cand obtin un sos roze. Adaug perele taiate in jumatate, fara samburi, si le las, tot la foc mic, pana cand se inmoaie bine. Dau deoparte craticioara.

Pasul 3: Curat gulia, prazul si cepele. Tai gulia in jumatate, las prazul intreg (sau, daca e mare, il tai in doua), las cepele intregi. Incalzesc apa cu sare, fierb gulia, dupa 10 minute pun ceapa, iar dupa alte 15 minute, prazul. Le fierb pana se inmoaie, le scot si tai si ceapa in jumatate. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline pun gulia cu fata plata in jos, ca sa faca crusta, adaug ceapa si asezonez cu sare. Pun in tigaie si smochinele uscate, naturale, cat sa se rumeneasca un pic.

Pasul 4: Scot mielul din cuptor. Strecor legumele in sita. Asez pe un platou mielul, pun peste el jumatatile de gulie si ceapa, prazul, smochinele si decorez cu perele in sos. Sosul roze ramas de la pere poate fi servit separat.

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Deserturi   1.1k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • stafide
  •  4 fiole aromă de vanilie sau de rom
  •  350-400 g zahăr sau îndulcitor
  •  10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (pentru că nu au colesterol)
  •  200 ml smântână lichidă
  •  1 kg brânză de vaci

Cum se prepara

Într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se adaugă ingredientele treptat, amestecând continuu la viteză medie.

Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția.

Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor.


Pască fără aluat – trucuri


Aveţi grijă că această compoziţie de pască fără aluat va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz.

Viteza mixerului trebuie să fie mică sau medie.

Dacă nu vreți să folosiți zahăr pentru pasca fără aluat, puteți folosi un îndulcitor natural, de exemplu stevia sau eritritol, însă cantitatea trebuie ajustată pentru că acestea nu au aceeași putere de îndulcire ca zahărul. Aveți grijă ca pe ambalaj să se menționeze că îndulcitorul poate fi gătit la temperaturi înalte.


Pasca fără aluat este delicioasa !

Lasa un comentariu |