Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari
CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ

CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ

Reteta postata de Mirela · 2.0k afisari
Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Georgiana

LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete pentru masa de Crăciun. Aici ai cea mai simplă și răspândită rețetă, dacă o respecți o să îți iasă un lebăr atât de bun, nu vei mai cumpăra vreodată făcut de alții!

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 ficat porc
  •  2 plămâni
  •  1 plină
  •  200 g carne grasă de pe guşa porcului
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Cum se prepara

1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.


Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

3. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc.

Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

este un deliciu pentru masa de sarbatori !

CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ

Cartofi umpluţi cu telemea și șuncă este un preparat simplu si gustos. si sanatos !!

Ce ingrediente iti trebuie

  • 8 cartofi potrivit de mari
  •  200 g unt
  •  100 g telemea de oaie sau de care va place,
  •  150 g caşcaval
  •  150 g şunculiţă afumată
  •  1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
  •  sare
  •  piper
  •  câteva fire de verdeaţă proaspătă

Cum se prepara

1 Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.


2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.

Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Va mai aduceti aminte de bunatatea de inghetata care se numea Parfait, se gasea la toate tonetele stradale. Acum doar la cofetariile de lux si acasa se mai gaseste aceasta delicatesa. Este usor de prepara si este delicioasa. Puteti sa faceti o surpriza si sa impresionati prietenii si familia cu aceasta inghetata ! Un deliciu sanatos !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 ou
  • 5 galbenusuri de ou
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 gr zahar (macinat pudra)
  • 1/2 foaie de gelatina (sau 1/4 lingurita gelatina granulata)
  • 60 ml limoncello
  • 300 ml smantana pentru frisca (rece, tinuta 10 minute la congelator)
  • Sos de zmeura
  • 500 gr zmeura
  • 75 gr zahar (macinat pudra)
  • frunze de menta (pentru decor)
  • Portii: 6 mari

Cum se prepara

  • Se pun ouale, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 20 minute).


  • Mutati crema intr-un bol incapator si lasati sa se raceasca (macar 10 minute; trebuie sa nu o mai simtiti calda cand o atingeti).

  • Cat se raceste crema, puneti limoncello intr-o craticioara si dati un clocot, doar cat sa se evapore putin din alcool. Mutati limoncello intr-o ceasca si lasati sa se racoreasca (sa se simta caldut la atingere).

  • Puneti gelatina in apa rece (doar 1 lingura de apa daca folositi gelatina granulata) si lasati sa stea 5 minute. Dizolvati apoi gelatina in limoncello caldut.
  • Turnati limoncello peste crema de oua si amestecati usor cu un tel.

  • Bateti frisca pana sta pe tel si apoi adaugati-o in crema de oua in 3 transe, amestecand usor cu telul.

  • Asezati 6 inele de patiserie (de 8 cm diametru; puteti folosi si alte dimensiuni) intr-o tava. Fiecarui inel i-am invelit baza in folie de plastic. Impartiti crema in inele.

  • Dati tava cu inelele la congelator timp de minim 4 ore. Dupa cca. 4 ore parfait-ul va fi perfect.
  • Delicios si gustos !

Lasa un comentariu |