Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata de spanac verde, propaspat- sanatate in farfurie

Salata de spanac verde, propaspat- sanatate in farfurie

Reteta postata de Marcela · 1.8k afisari
Crap preparat ca in Dobrogea

Crap preparat ca in Dobrogea

Reteta postata de Silvia · 2.1k afisari
Prajitura cu visine si afine

Prajitura cu visine si afine

Reteta postata de Raluca · 1.8k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Cristina

Salata de spanac verde, propaspat- sanatate in farfurie

Spanacul se stie este cel mai cunoscut ingredient pentru a prepara o mancare sanatoasa cu multe vitamine. Este indicat sa se prepare meniuri cu spanac verde proaspat, pentru a se pastra vitaminele, necesare sanatatii. Salata de spanac este ideala pentru familie, in special pentru copii.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 300 gr spanac tânăr
  • 2 roşii
  • 1 castravete
  • 2 fire de ceapă verde
Pentru asezonare:
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara

1. Alegem din spanac frunzele mai tinere şi mai micuţe pe care, după ce le-am spălat în apă rece, le punem într-un bol suficient de mare. Când aleg frunzele mici le folosesc întregi la salată. Când folosesc toate frunzele, inclusiv frunzele mari, prefer să tai spanacul.

2. Taiem ceapa bucăţi mai mari şi o adaugăm în bol iar peste frunzele de spanac şi ceapă feliem castravetele şi roşiile astfel încât sucul acestora să se scurgă peste primele.


Când prepar salată de crudităţi întotdeauna pun roşiile tăiate ultimele pentru a permite sucului din roşii să aromeze celelalte ingrediente.

Crap preparat ca in Dobrogea

Aceasta reteta este speciala, pentru ca pestele se aseaza pe tava pe un “pat” facut din lemne. Este desoebit de gustoasa si mail ales este sanatoasa.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 crap de aproximativ 5kg ,
  • 2 rosii mici
  • 1 ardei rosu
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare mare,
  • piper,
  • cimbru,
  • boia dulce

toate mirodeniile se pun dupa gustul fecaruia

Cum se prepara

Specificul acestei retete este ca pestele se aseaza pe tava pe un “pat” facut din lemne.


Crapul este curatat si spalat bine, portionat, lasat la zvantat si sarat abundent.


Tava se unge cu putin ulei, dupa care se incepe construirea patului de lemne. Eu am avut la dispozitie cateva seturi de betisoare chinezesti si bete de frigarui. Pe vremuri foloseam crengute uscate si decojite.


Pestele portionat si sarat se curata cu mana de excesul de sare si se trece printr-o farfurie cu ulei, dupa care se aseaza pe patul de lemne, astfel incat bucatile de peste sa fie suspendate, sa aiba contact cat mai putin cu tava (asta e si ideea). Apoi se presara piper, cimbru si se orneaza cu rosii si ardei rosu.

Se toarna un strat mic de apa cat sa nu arda tava.


Cuptorul se preincalzeste la 180 grade si se baga tava la mijloc pentru 40 minute, timp in care se verifica sa nu scada apa din tava, alfel se arde.


Apoi, pentru alte 30 de minute se muta tava cat mai sus in cuptor ca sa se rumeneasca carnea.

Ideea cu crengutele este ca pestele nu mai are contact direct cu tava, lasand sa circule aburul, caldura pe sub el.

ESTE DELICIOS SI SANATOS !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 150 g visine
  • 50 g afine
  • 10 g praf de copt
  • putina sare

Cum se prepara

Se amesteca ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase, apoi se adauga, pe rand: uleiul, iaurtul, esenta si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia bine omogenizata se intinde intr-o tava de aprox 23/36 cm, tapetata cu hartie de copt si se presara visinele si afinele (decongelate sau proaspete) deasupra, presarandu-le usor in interiorul aluatului.


Se coace pentru 35-40 min, la 180 grade, in cuptorul preincalzit.

Lasa un comentariu |